2020. január 15., szerda

Ma New Yorkban elmentem dolgozni

Sok fotó lesz, de a lényeget megpróbálom gyorsan összeírni, mert álmos vagyok. Szóval a PwC a tegnap említett kedvenc parkom (Bryant Park) másik végében van, közvetlenül a Grand Central mellet - primőr lokáció. 35 emeletes épület, ebből kb. 30 a miénk. Minden emeleten van vagy 200 ember, de elég szellősen. Majd fotózok a belső elrendezésről is, elég érdekes.
Elég menő irodaház
Amikor bementem, nem volt kész a belépőkártyám, mint utóbb kiderült, ékezettel próbáltak nyomtatni, nem lett jó vége. Kaptam a pincében a security-n átmeneti kártyát, azzal elindultam felfele. De hova? Mivel a csapatom nemzetközi, itt nem várt senki, a szaros tréningen meg mindenről volt szó, csak hasznos dolgokról nem. Melyik emeleten van PwC? És hova szabad menni? És hova szabad leülni? Elvileg foglalni kell magadnak egy helyet a rendszerben, ami nekem persze még nem működik. Na mindegy, felmentem a 33-ra, az olyan jó számnak tűnt, és beültem egy egyszemélyes üvegkriptába, ami kb. csak telefonálásra van. Telelfonáltam is egy órát (volt egy otthoni meetingem), aztán bolyongtam az épületben még egy csomót, végül találtam egy jobb helyet magamnak, amit nem kell foglalni, viszont nagyon kényelmes és jó a kilátás.

A 30Rock tetején ott sasolnak a turisták!

Bryant Park - télen elég csoffadtul néz ki fentről

Szemben a zöld a Salesforce.com, jobbra tőle Bank of America
Balra hátul a Hudson Yards - egy új városközpont ami kb. az elmúlt 5 évben épült
Én a nyugati oldalon ültem, de azért körbementem, és a déli oldalon készítettem egy videót is Empire State Buildinggel meg 1 WTC-vel (ha potato a minőség, feljebb lehet állítani a fogaskerékkel):

Kilátás délre - ebből GIF-et kéne csinálnom...

Aztán elkezdtem az adminisztrációt, de a rendszerek fele nem működött, pl. az sem, amelyikkel segítséget lehet kérni, hogy a rendszerek nem működnek. Mindegy, egy fél óra telefonálás után nagyjából beröffentek a rendszerek, úgyhogy legalább telefont tudtam magamnak igényelni - nemsokára lesz végre helyi mobilom!

Az ebédet nem akartam túlspilázni, úgyhogy leugrottam a Mekibe! Igazi amerikai Big Mac! Egészen pontosan ugyanolyan mint nálunk, csak gondolom több benne a hormon meg az antibiotikum. Aztán visszamentem a helyemre, dolgoztam még egy kicsit, majd leléptem. Az első napomon tehát a securityn kívül nem beszéltem személyesen más emberrel. Érdekes lesz, na!
Mekis érintőképernyős ital automata.
Ez kb. kisfröccsöt is tudna keverni kőolajból
Aztán találkoztam a kis családommal a Parkban, játszóztunk egy kicsit, aztán irány haza.


Zita és Lia a sziklán, ha nem lenne egyértelmű! :)

Zizi új barinőjével trécsel

Cukkerka
Csilláék hazafelé még lekapcsolódtak a helyi patikában (CVS), ami egyben közért is(!), hogy vegyenek hot-dog zsömlét, mert estére Lia a hot-dog ígéretét kapta. Én meg megettem a töltött paprikát, amit Csilláék ebédre főztek, és ami a családból úgy látszik csak nekem ízlett! :)
Mmmmmmmm!
(Amikor a fotó készült, már elfogyott a hot-dog)

Töltött paprika bagellel
Szőllő, a zellerszárat nem én mondtam a csajoknak, tuti ŐK sugallták nekik!!
Ja, és végre megjött az első csomagunk, ami a lenti panelen is látható volt:
Woohooo!! Csomagot kapott a 29B!!
A csomag tartalma egy jénai, ami sajnos bébi-jénai, mert másfél literes. Úgyhogy kenyér helyett max zsömlét tudunk benne majd sütni! :) Na de legalább megjött a fakanál készlet, és a szilikon spatula is, NYUGI!

4 megjegyzés:

  1. Kérlek erősítsd meg azt a mémet, hogy a CVS 3 méteres blokkot ad egy levél aszpirin megvásárlásakor, ezt sok helyen olvasni az interneten

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közepesen nagy. Mondjuk nem is vettünk gyógyszert, csak kb. tejet. Itt a bizonyíték, csak neked!
      https://photos.app.goo.gl/11cWHRr4YFZiQw8Z7

      Törlés
    2. Ez teljesen átlagos! Egy világ omlott össze bennem!

      Törlés
  2. Hányszor hallottam én már ezt a két mondatot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése