2020. május 24., vasárnap

Ma New Yorkban Futottam a Parkban

És fényképeztem. Mint Jim Carrey a Yes Man-ben. Itt egy klip róla, ha valaki nem vágná (2:00-hoz kell tekerni, ott van az akció, csak a blogger nem engedi úgy behivatkozni):


Azt olvastam, hogy ha sokáig nem futok, akkor kezdjem rövid távokkal. Én két éve futottam utoljára, mert azóta fáj a talpam. Akkor 7km-t futottam, az a legtöbb, amit eddig futottam. Na a telcsim szerint ma is kb. annyit futottam. Így nézett ki: (Nyugi, nem fogom innentől kezdve az összes futást posztolni...)

Erre futottam

Jól kifingtam tőle, de azért jól esett. Hátha legközelebb a szörfnél nem leszek annyira püré. Lehet hogy még ebből szokást is csinálok, mert itt egész szórakoztató futni. Millió irányba lehet menni, mindig új dolgokat felfedezni: eldugott kilátókat, patakokat, bébi libákat, esküvőket. Itt egy album is róla.

Aztán letusoltam, és elmentünk a Parkba. Alig bírtam járni, de lehet hogy jót tett, mert lemozogtam a futást. Összesen 8 mérföldet tettem ma meg, erre vissza is térünk majd a poszt végén. Nem, mégsem térünk vissza!

Aztán délután elkezdődött a lezárások utáni első élő sportközvetítés (WOOOHOOOO!): NASCAR Észak-Karolinából, Charlotte-ból. Ezeket az érdekességeket jegyeztem fel:
  • A szezon nyitóversenye a Coca-Cola 600 - ennyi mérföld, 400 kör
  • A NASCAR amúgy is a déliek sportja, úgyhogy általában a Haza-Kereszténység-Hadsereg hármas uralja a tematikát (imával kezdődik, aztán egy tábornok mond beszédet, majd egy háborús sebesült énekli a himnuszt)
  • A legtöbb reklám katonai (jelentése: gyere katonának, mert kapsz pénzt meg biztosítást meg USA Yeah, és amúgy sincs semmi más esélyed kitörni a szegénységből)
  • A nyitóverseny ráadásul Memorial Day Weekenden van, ezért minden, de tényleg minden a hősi halottakról szól
  • Mivel Amerika mindig háborúban áll valakivel, ezek az elhunytak nem megfakult fekete-fehér fényképeken jelennek meg, hanem gyakran csak néhány hónapos, színes fotókon - elképesztő nyomasztó szerintem, de ők gondolom jobban hozzá vannak szokva 
  • Minden autó szélvédőjén egy hősi halott neve szerepel. Amikor az aktuális autót mutatják be, a hősi halottat is bemutatják - alkalmasint a négy árva gyerekét élőben kapcsolják - akik drukkolnak a sofőrnek, hogy az ő halott apukájuk kocsija nyerjen(!) Elég sok ilyen bejátszás van a témában, amit nem tudom, hogy a barbecue-zós, sörözős nézőközönség hogyan kezel le...
  • Amikor a szegény versenyzőket interjúztatják, nekik is feltesznek ilyen nehezen megválaszolható kérdéseket a hősi halottakkal kapcsolatban.
  • Az autók konstans 250+km/h-val mennek egy megdöntött ovális pályán, ami egy stadionban van, azaz minden néző folyamatosan látja az összes kocsit kb. Ami jó is, mert elég gyakran felkenődnek a falra, az elég látványos (most is volt egy)
  • A baleseteknél itt is leállás van, de ami sokkal hihetetlenebb, hogy az ESŐNÉL is leállás van! :D :D :D Nyilván 250-nel nem lehet a kanyart vizes pályán bevenni, ezért a legszürreálisabb dolog történik: a kocsik bemennek a boxutcába, LETAKARJÁK őket, mert úgy látszik nem vízállóak, aztán kimegy vagy 40 különleges jármű, amik FELSZÁRÍTJÁK a pályát!! :D :D :D Komolyan, mintha a South Parkot nézném! :D Elképzelésem sincs, hogy mit csinálnak, ha nem egy 10 perces eső van, hanem egy 4 órás - így is kb. egy óra csúszást okozott ez a 10 perces eső.
  • 3,5 órája kezdődött a futam, és most tart a felénél! :)
  • Király, mert ismeretlenül is tudok drukkolni: Logano viszi a 22-es Pennzoil kocsit, ami Pontiac színekben ment a 90-es években, aminek a plakátja magasan a legmenőbb dísze volt a szobámnak gyerekkoromban éveken át - Istike hozta Memphisből. Köszi Istike! Na ez a kocsi már Mustang, de a festés majdnem a régi, ezért neki drukkolok. Most épp 7. helyen áll.
  • Bocsánat, +1: most a verseny felénél az összes autó megáll egy sorban, és feláll az egész stadion (azaz most csak a szerelők, meg otthon a TV előtt az amerikaiak) és fél perc néma csönddel tisztelegnek a hősi halottaknak. Igazából szerintem egy tök jó koncepció, hogy a köztudatban tartják ezekeknek a hősi halottaknak az emlékét, de azért itt egy kicsit lehet hogy már túlzásba viszik.
  • +2: Az nagyon király, hogy a sok kényszerített leállás miatt már vagy a hatodik rajtot látom, és nyilván az a leginkább izgis rész
  • Itt egy fotóalbum arról, hogy sokszor lefotóztam a TV-t
Na azt hiszem minden fontos dolgot leírtam.
Viszontlátásra!

Kell szelfit is posztolni a térkép mellé, egyébként nem számít a futás!
Sok filmben szerepel ez a snitt
Az amcsik eredetileg nem akarták elhozni Kleopátra(!) obeliszkjét, de az egyiptomiak RAGASZKODTAK hozzá, hogy fogadják el ezt az aprócska ajándékot! 
Király kilátó a bazalt szikla tetején (felfutni nem volt jó)
Ez már a délutáni chill
Van egy csomó nyugis hely, de Sheep Meadow hű marad a nevéhez! :)
Akarattyai Matchbox- és kiskatona elnyelőhely
Tábornokadmirálisellentengernagy
Gyerekek, a következő szériának talán már ne papírból csináljuk meg a karosszériáját!
A sok szárítójárműből kettő
Logano és a 22-es
40 kocsi állóra fékezve a verseny közepén (a fékek örülnek)

A végére egy 8 másodperces videó:

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése