2020. február 22., szombat

Ma New Yorkban 160 mérföldet autókáztunk

Azaz 2^2^2^2 kilométert.
Itt a New York egyébként az államot jelenti. Meg New Jerseyt is. :) Ezzel a távval rekordot döntöttünk a két gyerekkel utazásban, WOOHOOO!!
Már ha nem számítjuk a 7000km-es Budapest - New York viszonylatot.

Trip #1: Hudson Valley
Érdekes, hogy légvonalban ugyanannyi kb. mint Centereach (Ronkonkoma jobbra lent)
Változatosság kedvéért késő van, úgyhogy csak pontokba szedve írom le, hogy hol mi volt a jó. Aztán néhány kép, aztán alvás. Aztán majd holnap a fotóalbum. 181 kép készült, abból kb. 70-et megtartok szerintem, úgyhogy lehet majd scrollozni. Szóval:

0. Indulás - A Chevrolet Impala helyett egy Cadillac-ket kaptunk! Sajnos nem egy jellegzetes szedánt, hanem egy ilyen hobbiterepjárót, úgyhogy Csillunak hátul elég kényelmetlen volt, de legalább mi elől nagy luxusban voltunk Zitával! :)

Apa mindjárt megjön a kocsival
1. Inwood - The Met Cloisters - Szépkilátás a Washington hídra

A képen mondjuk nem nagyon látszik a híd :)
2. Washington Bridge - Király kétszintes fémszerkezetes


3. Palisades Interstate Park - Szakadék, sziklák, erdő, szépkilátás


Az a bátor figura, aki összefirkálta annak a bazaltoszlopnak a tetejét

4. Piermont - New York Szentendréje, 14 & Hudson étterem - brunch, szuperjó kaja (mindenre fel voltak készülve, úgyhogy Lia is ehetett!), karácsonyi WC dekoráció, nagyon kedves vendéglátás, még az Adventure Time pulcsimat is értékelték! :D Ja meg nádas, móló, meg az 5km hosszú Tappan Zee Bridge-re kilátás



4. Upper Nyack - Itt csak autóztunk, amíg a gyerekek aludtak, de olyan kúriákat láttunk a parton, amiknek csak a kökerítése többet ért mint a legtöbb ház itt. Igazi paloták voltak, higgyétek el - mert fotó az nincs! :)



5. Westpoint - Itt még mindig csak autóztunk, most nem néztük meg a katonai akadémiát, mint 11 éve. Viszont láttunk egy csomó óriási jégcsapot, meg a hegy tetejéről egy akkora nádast a folyó mentén, mint az I. kerület, aminek a közepén volt egy kb. 200 méteres kavics - szürreális volt. Nincs róla kép, memóriám őrzi csak.


6. Purple Heart Memorial Bridge - király híd, még hídpénzt is szednek, annyira király



7. Cold Spring - Parti település kikötővel, parkkal, argentin kávézóval, sok-sok-sok-sok hipszterrel (a vonat 1 óra alatt felhoz Manhattanből), szép templommal, fotogén sirályokkal, meg tízesével köröző sasokkal(!)





Itt jöttünk rá, hogy a tetőn ablak van :)

Mondom, hogy nem fotogének. De összesen vagy ötvenet(!) láttunk, nem akartam elfelejteni
8. Sleepy Hollow - Egy filmről kapta a nevét, még 300 éve. Ez egy nagyon burzsuj Szentendre, de van egy Innsbruck-szerű belvárosa, meg egy Harlem-szerű gettósabb része, na mi először azt vettük észre, úgyhogy ott táboroztunk le. Közepesen jó pizzával, iskolai játszótérrel, parkolóvá alakított kosárpályával találkoztunk.




9. Times Square

Hazaértünk a nyüzsibe! :)

Nekünk végül összesen nem 3 óra 29 percig tartott a túra, hanem úgy 10 óráig - de mi ugye 29 mérfölddel többet is mentünk, mint amit a térkép mutat.

Este aztán igazi fürdésre már nem maradt energia :)


Az albumot még ki sem rakom, mert válogatás nélkül azért rohadék unalmas lenne. Azt majd holnap. Jó vasárnapot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése