2020. július 3., péntek

Ma New Yorkban bevásároltunk július negyedikére

Vettünk tüskéket: vodka, gin, tequila, rum + kóla = Long Island Iced Tea. Itt töményet ugye csak italboltban lehet kapni, ami előtt ott ácsorgott a letolt gatyás feka srác, aki kért (én meg adtam neki) egy dórát. A boltos azt mondta, hogy csak drogra kell neki. Ezt tudomásul vettem. Amúgy arról még nem is írtam, hogy ez a Shirley nevű település, aminek a külvárosában lakunk (Mastic Beach) nem olyan csilli-villi falu, mint Centereach. Itt a lakosok fele redneck, és úgy egyharmada mindenféle más nehezebb sorsú figura, elég vegyes a társaság. Nem vészes, de azért nem is olyan burzsuj, mint amit eddig láttunk. A város "közepe" az kb. két gyorsforgalmi út kereszteződése, amik köré rendeződnek a kis üzletek: autószerelő, műkörmös, radiológia, italbolt. Meg persze a hatalmas boltok is. Szóval ez a városka egy igazi unalmas amerikai kisváros, ahol a filmek eleje játszódik. Minden William Floyd-ról van elnevezve, aki az egyik aláíró volt a függetlenségi nyilatkozatnál. Ennél tovább nem olvastam.

Na, a szocio-öko-történelmi kitekintés után hírek röviden folytatása: 5:30 kelés, szörf, haverkodás Jollyval, a szörfössel, akivel már múltkor is beszéltem. Mint megtudtam, azért nem úsznak a parttól messzebb az emberek, mert fosnak a cápáktól, akik 5 mérfölddel arrébb ívnak, mert ideszoktak a sok finom fókahusi miatt. Néhány cápát jeladóval követnek is, onnan lehet tudni, hogy egy régóta követett 5 méteres nagy fehér cápa évente néhányszor lehozza az ivadékait egész Floridáig, aztán vissza. Közben volt, hogy betévedt a szigetek mögött futó öbölbe is. Mondjuk oda tavaly egy bálnacsalád is betévedt. :)

Szörf után felkaptam a családot, és visszatértünk a beachre (a szokásos taxizós módon). A gyerekek is jól érezték magukat, Liával sokat pancsoltunk, sőt, még szörfözött is egy kicsit: a térdig érő vízben rátoltam egy bokáig érő hullámra, azzal kicsúszott hason. A másodiknál felborult, attól megijedt, úgyhogy most nem próbálkozunk újra. Délután a kertben medencézés, meg a már említett vásárlás. Zizinek van egy kis hőemelkedése, valszeg a sok naptól meg melegtől, reméljük hamar lemegy! Most meg alszom.
Voulez-vous!

Móka a beachen
"városközpont"
Megunta a várakozást
Buli a Platón
Anyáékra várva
Óriás USA zászló a plázánál
Ez mind chips, a sor végéig!
Igényesek vagyunk
Kézműves délután
Mondjuk az előre bekevert, palackozott Long Islandet nem mertük bevállalni! :))

Jello evés
m&m's csoki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése