2020. július 1., szerda

Ma New Yorkban elmentünk Montaukba

Végre! Amióta láttam az Egy csodálatos elme örök ragyogása című filmet (aki nem látta, azonnal nézze meg!) azóta el akartam menni oda. Nincs igazából túl sok érdekes dolog, csak egy világítótorony (New York állam legelsője 1796-ból), meg sziklák, meg jó hullámok, mert hogy az Long Island legeslegvége.

Közben elkerültünk még North Havenbe is, ami ismét egy elképesztően burzsuj környék East Hampton mellett. Itt már a Porsche meg a Ferrari annyira unalmas, hogy helyette inkább oldtimerekkel járnak - tele van a falu velük. Mi nem a helyiekhez igazodtunk hanem a hagyományokhoz, úgyhogy egy mexikói étteremből hoztunk el kaját, amit a platón fogyasztottunk el. Ennek itt nagy hagyománya van, úgy hívják: tailgating. A tailgate ugyanis a pickup truck hátsó ajtaja, amit ha lenyitsz, arra lehet pakolni a kaját, meg a piát. Direkt van pohártartó is kialakítva. Amikor a helyiek amerikai foci, vagy mégingkább NASCAR hétvégére mennek, már reggel felsorakoznak a gigantikus parkolóplaccokon tízezerszámra, lenyitják a tailgate-et, beröffentik a lacikonyhát, aztán a meccs elejére full homályba isszák magukat! Ezt is kipróbáltam volna szívesen, de hát nem lehet mindent elérni!

Utána meg kimentünk strandolni még ott, Eeast Enden, ahogy ezt a messzi-messzi régiót hívják. Amúgy tényleg messzi - ha nem is térben, de időben. Több mint másfél óra alatt tettük meg a kb. 50 mérföldet hazafelé, mert minden faluban állt a dugó. Kb. mint a Balaton északi partján. 

Hajnalban meg kimentem szörfözni. 5:35-kor ébredtem magamtól, A Truckkal kimentem a hídig, ott lekaptam a deszkát a platóról, átkocogtam a hídon, és már ott is voltam a beachen. Mint utóbb kiderült, kb 8 előtt nincs semmiféle ellenőrzés, úgyhogy legközelebb lemegyek a parkolóig. A hullámok kicsik voltak te nagyon szépek, a helyi szörfösök meg jó arcok. Köszönöm a figyelmet!
Márhívó!

Kiccsalád ujjongva üdvözli a szörfből hazatérő apát
North Haven - oldtimerek és jachtok
Nagyon szép templom
Tailgating - amúgy így hívják azt is, amikor a barom letolja az előtte haladót az autópályán
Montauk a fellegekben
A család egyik fele Montaukban
Add captionA család másik fele Montaukban
Lia és a hírös világítótorony
Hegymászós - hullámos - felhős
Cadillac
Rákhalász ketrecek
Beach
Szuperkirály markolós játék a játszótéren!
Burzsuj iskola
Ez nem egy festmény

A végére egy édi videó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése