2020. július 4., szombat

Ma New Yorkban kiderült, hogy Zizi nem koronavírusos

Mert hol máshol ünnepeljük július negyedikét, mint az ügyeleten?
A Macy's 4th of July Fireworks Spectacular műsor megy épp a TV-ben, ami elvileg a tűzijátékról szólna, de kétórásra nyújtják, és mindenféle béna énekes énekel közönség nélkül. Olyan, mint a BP TV hőskorában. A Marriott Times Square teraszán állnak a műsorvezetők, 10 sarokra a lakásunktól, de mi csak TV-n tudjuk nézni, mert hogy már eljöttünk a Városból. :'( Viszont a Long Islandiek nem problémáznak azon, hogy nincs még sötét, itt egész délután mentek a tüzijátékok amiből eddig nem lehetett semmit látni, csak hallani. Most viszont full őrültek háza van, ahogy Jolly megjósolta! Minden, értsd: MINDEN szomszédunk folyamatosan lövi az ipari tüzijátékokat, az előbb néhány kb. 30 méterre a medencénk fölött robbant. Van róla videó is alább, de az iPhone valamiért az igazán hangos zajokat leveszi, úgyhogy sajnos nem adja át rendesen a hangulat:


Fotón ugyanez
Igazából csalódottak is voltunk, hogy a városban semmi nem utalt a nemzeti ünnepre, de most azt kell hogy mondjam, ez egy igazi különleges ünnepi élmény, ezek a helyiek tényleg full elmebetegek! :)
Közben 30 Rock reunion reklám megy. Július 16-án megy majd le, és a vírus alatt forgatták, úgyhogy nagyon bizarr lesz.

Na hol tartottam? Ja igen, a gyerek meg a láz.
Szóval nem voltak jók a hullámok, úgyhogy hajnalban ki sem mentem, de ebédszünetben azért csak kinéztem. Elvégre még hullám nélkül is jobb evezni néhány kilométert, mint mondjuk futni, vagy fitnesszelni. A hullámok tényleg fosok voltak, úgyhogy fél óra szörf után úgy döntöttem, kisétálok az inletig, azaz a két sziget közötti csatornáig, mert hogy ott sokkal jobbak a hullámok állítólag. Előrecsévélek: tényleg sokkal jobbak voltak. Utána mondjuk a kb. egyórás séta vissza kocsihoz kicsit erős volt (sok helyen hagyott piros nyomot), de még így is megérte! A sziget sarkán voltak néhányan, ők persze hajóval mentek oda. Mindenesetre nagyon tetszett nekik a Ben Gravy szettem. Kicsit para volt ugyan a két sziget között a semmi közepén egyedül szörfözni, de legalább épp áramlott ki az öbölből a sokkal melegebb víz, úgyhogy full trópusi volt a hangulat: a víz kb. 26-27 fokos lehetett!
A homokban nem 43 perc az, hanem 55!
Hazaértem, aztán Csillu mondta, hogy indulhatunk is az ügyeletre, mert a Kiskrumpli megint lázas.
Délután aztán megint lacikonyháztunk, mert hogy július negyedikére az dukál! Hot dogot sütöttünk, saslikot, meg mustáros sertésszelet (Dexion illata volt!). A húsokat kellemesen ellenpontozta a helyi koktél, amit egész lightosra kevertem, de azért így is ütött.
Lia szörföz
A Truck és én <3
Éljen Július negyedike!
Mmmmmmm
Long Island Long Islanden! A lime-ot is megtaláltam aztán, NYUGI!!
Mindenki szorgoskodik
A 3 hónap is nagy kérés volt, de ez a 6 hónap aztán tényleg hihetetlen nagy segítség volt Zitától, úgyhogy egy jelképes ajándékkal megköszöntük neki amit értünk tett.
Ünnepi Chokito
Közben minden egyes pukkanásnál valaki telitorokból sikolt. Nem vagyok benne biztos, hogy élvezi. Mindenesetre percenként úgy 120-150 pukkanás van. Na persze nem a TV-ben, mert a tüzijátékos műsor még csak másfél órája ment, és tüzijátéknak híre hamva sincs. Na de épp most elkezdődött. Hát nagyon szép, így tudnám leírni plasztikusan. Downtown, East River, Hudson River, Coney Island, Szabi Szobi - itt és fél órára széthúzzák a témát. Amúgy nem vágom. Ez milliárdokba kerülhetett. Gondolom nem az egészet a Macy's fizeti, de egy elég nagy részét. Meg a hálaadás-napi parádét is úgy hívják, hogy Macy's Day Parade. Mekkora lehet ennek a cégnek a marketing büdzséje??
Szó szerinti screenshot
USA YEAH!!!
Páppá-Párárá
Szóval beültünk a kocsiba, és elvittük a gyereket az egyik ügyeletre, de az zárva volt (klasz), úgyhogy elvittük a másikhoz, ami a szomszéd faluban volt. Ott egy szkafanderes csaj még a kocsinál adott nekünk egy QR-kódot, hogy szkenneljük be a telcsivel, a felugró honlapon regisztráljunk időpontot meg mindent szar adatot, és akkor majd fogadnak. Így is tettünk, mindent regisztráltunk, aztán hívtak is telefonon (a bejárattól 7 méterre parkoltunk egyébként). Tisztáztunk még néhány adatot, aztán már mehettünk is a dokihoz az ügyelet mellett felállított szátorhoz (de még oda sem mehettünk be, csak előtte állhattunk). A dokinéni aranyos volt, megvizsgálta Zizit, mondta hogy minden rendben, csillapítsuk a lázát, meg azt is mondta, hogy ha lázas lesz a reptéren, nem engedik fel a gépre. Woohoo, az lenne az igazi megkoronázása ennek a kalandos útnak! :)
Welcome to 2020
Aztán csinált egy COVID gyorsteszt is, ami negatív lett.
Írta és rendezte: Quentin Tarantino

1 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, eztán méltán versenghettek velünk a 'Mézga család' megtisztelő címért :)
    Gyors gyógyulást Zizinek, jó utat hazafelé!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése