2020. február 6., csütörtök

Ma New Yorkban megtapasztaltam, hogy itt tényleg az ügyfél az első

De tényleg!
Unalmas rész következik, vigyázat! Funny story (not) az American Express IS leiltotta a számlámat, mint az MTA múlt héten, "gyanús tevékenység" miatt. Ami azért fos, mert azzal kéne céges repjegyet meg szállást vennem hétfőre. Néhány nap, e-mail és telefon után máris eljutottunk oda, hogy egy papírt töltsek ki, és írassam alá egy jegyzővel(!). Mint utóbb kiderült, minden bankár egyben jegyző is itt. Mert ugye az ő feddhetetlenségükhöz kétség nem férhet! Szóval menjek le egy tetszőleges bankba aláíratni. Le is mentem a házunkban levő BofA fiókba, ahol sajnálattal közölték (innen már nem nagyon figyeltem), hogy a szabályok így meg úgy, és hogy nem lehet. Épp kezdtem volna a mondókámba, mire azt mondta a csaj, hogy menjek el az egyik UPS irodába, és ott tuti megcsinálják. 2 dórá, de a bank kifizeti(!). Mondtam hogy jó, ott helyben gyorsan ráutalták a pénzt a kártyámra azonnal. Megkérdeztem, hogy ezt miért fizetik ki nekem ezt. Mondták, hogy nem tudtak segíteni nekem, és ezt így illik. Teljesen lefagytam, hogy ilyen jófejek. Egy BANKBAN!



Aztán a UPS-ben tényleg megcsinálták (mint utólag kiderült, hogy a postás is jegyző itt, sőt, szárazpecsétje is van!). Utána elgondolkodtam, hogy valszeg azért fizették ki, hogy ne a szomszédban levő 15 különböző versenytárs bankfiókjába menjek be. De így is a lényeg: fontos nekik hogy megtartsák az ügyfelüket. Nice!

Csillu most épp megint tanfolyamon van (este 6:30-9:30-ig, úgyhogy egész délben házi feladatot csinált, mert az utolsó pillanatra hagyta, mint egy nem-stréber! :-)

Házi készítés
Ez az ifjú művészeket is inspirálta, úgyhogy a délután iparművészeti szakkörrel, majd bemutatóval telt.




Nem lehetett ráadni semmit, úgyhogy Zita ráragasztotta! :)

100% Lia
Csináltam kis ikonkát is a blognak. A böngészőben az aktuális fülön láthatjátok a fekete-fehér kis felhőkarcolókat. Én rajzoltam és nagyon büszke vagyok rá! Ide is kirakom, hátha nem találjátok meg, és azt nem élném túl:

32x32 pixelnyi művészet
Ezen kívül megérkezett az igazi New York-i időjárás: hideg, felhős, esős. De elég látványos, úgyhogy csináltam fotókat is. Néhány itt, a többi az albumokban:

Nordstrom Tower a tetőteraszról 

Szép sorban karcolják a felhőket

A közeli házak és a Central Park :)
Ezek is

A Rockefeller Center is felhőket ereget
[[ a következő albumok frissültek: MunkaSymphony Houseez+az ]]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése