2020. február 1., szombat

Ma New Yorkban kimetróztam az óceánhoz

És beletettem a kezem a vízbe. Pont olyan érzés volt, mint a 12 fokos víz - borzasztó hideg. Azért ez nem lesz visszatartó erő.

Szolgálati közlemény: Jeleztétek, hogy nem megy a kommentelés, de nekem nem sikerült reprodukálnom, csak telefonról. Kaptatok olyan hibaüzenet, hogy "Safari cannot open the page because too many redirects occured"? Ha nem, akkor mi történik? Írjátok majd meg kommentben! ;) 
Mindenesetre most még egy ellenőrzést kiveszek (azt a kép klikkelketős robotelhárítóst), úgyhogy légyszi próbáljátok újra! Köszi!

Na, most viszont álmos vagyok, úgyhogy csak összecsapom ezt a bejegyzést. Egy gyors felsorolás, aztán képek, aztán alvás! Láw!

Rockaway Beach metróval másfél óra, annak ellenére, hogy a metró itt áll meg nálunk. Az út alatt a következőket találtam említésre méltónak:
  1. Ahhoz képest, hogy az amcsikat dagadtnak tartják, a metró székei kb. gyerek méretűek, a szék széle a lapockámnál van. Ezért leggyakrabban hagynak ki helyeket - de amikor nem, az elég bajtársias hangulat okoz (főleg egy ilyen hosszú út alatt) Át is adtam a helyem egy néninek, aztán megtapasztaltam azt is, hogy háromnegyed órát állni a metrón szintén nem kényelmes. (Nem, nem szoktam csúcsforgalomban Kökiről Újpestre járni!)
  2. A félmeztelen feka srácok, akik általában a téren breakelnek adakozásért cserébe, Brooklynban néha felszállnak a metrószerelvényre, hogy ott adják elő a mutatványaikat. Bekapcsolják a boomboxot, és megy is az akrobatika, amibe beletartozik a sapkaegyensúlyozástól az egymás után hátraszaltók ig kb. bármi. A figura lába ilyenkor a plafontól meg a korlátoktól 30 centire megy el, de pl. a cekkeres néni fejétől is. Még jó hogy olvasott valamit, mert mentő vitte volna el.
  3. Az A metróvonal nem csak Manhattanen megy keresztül, hanem a sokkal nagyobb Brooklyn-on is, elmegy a Kennedy reptér előtt, utána át egy láposon, ami természetvédelmi terület, néhány halászfalun, ahol lábakon állnak a házak, végül aztán átmegy egy tengerszoroson hogy megérkezzen a szigetekre, amik egyébként Queenshez tartoznak. Elég fánki ride.
  4. Ezért fordulhat elő, hogy bambulok ki a metró ablakán, és a verebek meg a kacsák után egyszerre csak meglátok egy fehérfejű rétisast(!!!!) az USA jelképét, amint kényelmesen leszáll egy utcai lámpára. Aztán megjött mellette a haverja is. Baszki itt aztán tényleg minden van!!
  5. Rockaway félig falu, félig lakótelep, félig bérelhető raktár-erdő. Elég nyomasztó volt elsőre leszállni, azt sem tudtam hogy itt miféle emberek élnek, mire lehet számítani, nem fognak-e leütni, ilyesmi.
  6. Aztán leértem a bícsre és csodálatos lett minden! :) A partra érve a "Surfing only, no swimming" hivatalos tábla fogadott. Több mint 10 éve szörfözöm, jó sok helyen jártam, de ilyet még nem láttam - az ellenkezőjét már sokszor! :)
  7. Csináltam sok fotót, visszafele beugrottam a korábban kinézett surf shopba, ahol nagyon kedvesen fogadott Quest (ez az igazi neve!) és elmondta, hogy itt nem csak bérelni lehet mindent, hanem van forró zuhany meg tároló helység, ahova akkor is be lehet jutni, amikor a bolt még zárva van (jellemzően hajnalban szörföznek az emberek). 33 dórá egy hónap! Az utcán meg épp csirkét sütött a faszi, a bárokban emberek, szörf filmet néznek. Ez a Rockaway maga a Paprika!
  8. Nagyon nagyon jó kedvem lett ettől az egésztől, és hazafele elgondolkodtam egy kicsit ezen a felfedezős dolgon. Hogy mennyire nehezemre esik kilépni a komfortzónámból, ismertelen helyekre menni, milyen parás tud néha lenni, hogy nem tudom, mi vár az utcasarkon túl, viszont milyen óriási a jutalom! Hihetetlen, hogy egy teljesen új világot találtam (nem csak földrajzi értelemben), ami kimaradt volna az életemből, ha nem jövök el. Fantasztikus hely ez, jófejek az emberek, tuti jövök majd még ide, főleg ha végre megjön a hóesés! Már meg is rendeltem a szörf kesztyűt! :)
  9. És hogy mi a tanulság? Az, hogy nem tudok röviden írni.
U.I.: Zizi is sokkal jobban volt már ma, úgyhogy amíg én kalandoztam, a lányok ki tudtak menni a parkba. Meg a Palforziat, az első földimogyoró-elleni "gyógyszert" is jóváhagyta ma az FDA, az itteni köjál. Majd írok erről is, gondolom, de nekünk kevésbé érdekes, mert a mi kezelésünk az királyabb.

Fotók:
Liácska a kedvenc mászókáján
Google csinálta. Szuperjó! 

Itt még nyűgös

Liával a reggeli Funiki Jam-en

Hallgattunk Eszkóra: akciós volt, feltankoltunk.

Konkrétan egy félórás beszélgetősműsort készítettek aköré, hogy ha rákos lettél azbesztes hintőportól,
akkor telefonálj, és nyernek neked pénzt az ügyvédek. Még a műsor leírásában is így szerepelt.
Egy másik ilyen reklám volt a metróban, csak az arról, hogy ha nem megfelelően motoztak valamelyik
helyi börtönben 2003 és 19 között, akkor csatlakozz a tömeges perhez.
Egy -itt normális- fotó, amit a metróról készítettem

Így néz ki kontextusba helyezve

Rockaway lakótelep

Méter mély kátyu - biztos a hőingás teszi!

Rohadó ház

Közösségi kertek

Tengerparti lakótelep

WOOHOOOOO! :)

Óriás kagylók vannak itt

WOOOHOOOOO! :)

Hipszter. Vagy csak pont most rúgta ki a csaja.

Szörf után igyekvés
Egy igazi szörfshop, végre! A manhattani hipszter-divatboltoktól a hányás kerülgetett.
De ez nem olyan, ez tényleg szörfösöknek szól, nem a cultural appropriation-nek meg a pozőröknek.

Konkrétan Ben Gravy szörfdeszkájuk is van! Ő a lokál (New Jersey-i) hős, legnagyobb figura, imádom! :)

Szörfbár

Elég hangulatos

Meg egy kicsit parás

Elég sok szörfös volt kint, legtöbbjük nem helyi lakos
[[ a következő albumok frissültek: Midtown esteSymphony Houseez+az, új album: Rockaway Beach ]]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése