2020. január 31., péntek

Ma New Yorkban végre sikerült gyerekorvost találni

Szolgálati közlemény: akik eddig azért nem kommenteltek, mert nem sikerült, azok most próbálják újra, mert levettem egy szűrőt, ami okozhatta a problémát.

Szóval szegény kis mütyürke belázasodott meg hányt meg sírt este, úgyhogy reggel újból nekifutottam az amerikai egészségügy vs biztosítók szappanoperának, de ezúttal a jó nyert a végén (legalábbis az epizód végén úgy tűnik).
El volt kenődve :(
Elég sokszereplős a piac, vannak providerek (orvosok, meg ilyesmik), PPO-k, azaz Preferred Provider Organization-ök (hát ezek mindenféle tömörülések/hálózatok, amik a biztosítókat meg az orvosokat összehozzák egy MULTILATERÁLIS PLATFORMON, hogy "mindenki jól járjon"). Ez elég itteni marketing bullshitnek tűnhet, pedig most találtam ki! :) De valami ilyesmi, na. Meg vannak a biztosítók, amik medical care, medicaid meg healthcare rendszerben biztosítanak (fogalmam sincs, hogy ezek pontosan hogy különböznek). Na, sokkal előrébb nem is jutottam, abba is hagyom.

Legyen annyi elég, hogy megtaláltam a megfelelő kombinációt, és tudtam úgy kommunikálni az asszisztenssel, hogy ezúttal nem az lett a vége, hogy "mi nem fogadjuk el azt a fajta biztosítást". Hanem elfogadták. Legalábbis úgy tűnik. Tehát ha minden igaz, van a gyerekeknek háziorvosa, mégpedig nem Queens alsón, hanem úgy 50 méterre a házunktól, pont rálátunk az ablakból! :D

Ott van, az ujjam hegyinél.
Itt forgatták a Hegyi Doktor c. sorozat!
Szokásos módon egy lakóépületnek tűnő ház folyosóján találtuk magunkat.

És akkor jött a sokkoló felismerés! 404-es hiba, a doki nem található!!

Zizi nem élvezte annyira

Még sosem láttam ennyire elfáradt egéralátétet!
Ha nem derül ki valami turpisság, akkor az eddigi hetek leginkább idegesítő stresszforrását sikerült kikapcsolnunk! WOOHOOO! :)
A dokinéni megvizsgálta a kiskrumplit, vett getvát az orrából, és bedugta egy Varázsgépbe. A Varázsgép visszaszámolt 10-ről (tényleg!), és a végén kiadta: nem influenza, csak valami víruska, 2-3 napig még lázas lesz, utána meg vége! Az jó, mert itt az évtized influenza járványát várják épp.

A Varázsgép
Magyarországon amúgy vajon miért nem használnak ilyen gépet? És nálunk amúgy miért nem foglalkoznak sose azzal, hogy "sima megfázás"/valami vírus/influenza közül melyik a befutó? Ez nem egy "Amerikában minden jobb" típusú provokatív kérdés, hanem tényleg nem vágom hogy miért van. Lehet hogy parasztvakítás, vagy ilyesmi. A másik különbség, hogy nálunk a gyerek torkába néznek be, itt MINÁLUNK meg a fülébe. Na mindegy, nem az én dolgom.

Krumpli délutánra azért jobban lett a gyógyszertől, estére meg rosszabbul. Aztán kapott gyógyszert megint. Lehet, hogy hajnalban még update-elem ezt a sort, mert kezd elég izgalmas lenni!

Ott bandázott
Közben Zita sütött rántotthúst! <3 <3

Csillu meg muffint. IGAZI tejtermékkel, hogy Lia sült tejterméket kapjon rendszeresen. Ezt is Dr. Shah mondta.
Liácska meg szelfit az iPhone 4 essel.
Nem tudom, mitől ennyire potato a minőség. Nem lehet életkor függő ELVILEG.

Nagyis szelfi!
Nem tudom, honnan veszi ezt az állandó fotózást!
A mosodát majdnem kifelejtettem, pedig ennél amerikaiabb nincs is! :)

Igazi szociális program, jó a hangulat, minden!

 Délután volt időm dolgozni is. De az annyira azért nem izgi. Hanem.

Meló után kimentem a tetőteraszra egy kis GTA-t fotózni

Imádom ezt a teraszt! Egy szavatok se lehet, már vagy egy hete nem fotóztam inet! :)

Az öreg McKenzie a taposómalmot tapossa, lent mindenki a notebookján dolgozik, kint meg LÜKTET A VÁROS!!!

Liácska meg újabb művészeti irányzatot tett magáévá (lásd videót alább)

Más igazán emlékezetes nem történt Ma New Yorkban.

Ja, tényleg, a tegnapról lemaradt még az ékszerészet beszámoló! Csillu elmondása alapján "egész jó volt" ami a full szartól az őrületesen királyságig terjed az ő nyelvén. :) Elmondásai alapján valóban érdekes volt, de az első alkalommal viaszból faragtak gyűrű formát 3 órán keresztül, nem biztos hogy ékszerész lesz a harmadik alkalom végére! Na majd meglátjuk!

Az ékszerész az Empire State Building mellett van pont.
Ebből a szögből olyan egy barátságos épület ez!
Ja meg Nick is kirakta a LinkedIn-jére a közös szelfinket, úgyhogy most nagyon büszke vagyok, hogy ekkora rivaldafényt kaptam! :)

Ja meg ránéztem VÉLETLENÜL a vízhőmérsékletekre, és kiderült, hogy trópusi körülmények vannak, a januári maximum fölött van a víz (ezt nem vágom, hogyan lehetséges), 7,9C! Úgyhogy a hétvégén nézek majd egy komolyabb kesztyűt, hogy a téli szörf készletem teljes legyen, és valamelyik nap kimetrózóm majd (egyelőre felszerelés nélkül, csak körülnézni) Rockaway Beach-re. Konkrétan a metró, ami a házunknál áll meg, az visz a tengerpartra! :D



Jó hétvégét kívánok! Hétvégén rövidebb posztokkal készülök, mert ez így elveszi az összes időm! :)

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése