2020. január 19., vasárnap

Ma New Yorkban felültünk a körhintára a Battery Parkban

De előtte még elfogyasztottuk a szokásos INGYEN reggelinket a Starlit Clubban.

Igazi jó eszköz ez! Bagel-vágó.

Szeretünk itt bandázni

A cukkerkák cukkerkodnak
Délelőtt mást nem igazán csináltunk. Prepaid telefonkártyát rendeltünk Csillunak, meg JA DE! Vettem Louis CK jegyet! WOOOHOOO! Ez most nem lesz túl érdekes nektek, bocs [meg is jelölöm narancssárgával azt a részt, amit át lehet ugrani]! Szóval Louis CK (ejtsd kb.: Székely) negyedrészt magyar figura, a kedvenc stand up komikusom, és az első a nagyágyúk között, aki Magyarországra merészkedett. Azóta ezzel precedenst teremtett, és már a legnagyobb nevek jönnek hozzánk. Decemberben újra eljött, és vettem is jegyeket az első sorba, ahova a Donald Trumpos pólómban terveztem menni, de a sors közbeszólt, három napra Philadelphiába kellett jönnöm, pont akkor. Szóval én itt, ő ott. Louie egyébként New York-i, de itt sajnos nem tud előadni, mert sokan utálják egy régi botránya miatt, ami 2 éve derült ki. Szóval mindenhol máshol előad, pl. Philadelphiában is, ami a legközelebbi nagyváros. Szóval se nem Budapest, se nem New York, hanem pont abban a városban tudom megnézni őt megint, ami miatt múltkor nem tudtam. Happy End.

PLUSZ, befutott egy igazi úszó lakótelep, a Norwegian Bliss. Ezek az óriáshajók szállítják a Karib-tengerre a turistákat összetaposni a korallt, közben meg kb. 100.000 személyautó károsanyag kibocsátását produkálják. Szeretem őket, na! Azért majd persze elmegyünk megnézni, ott áll az Intrepid repülőgép-anyahajó mellett.

A középső magasépülettől jobbra. Eltakarja a másik ház sajnos.
Majd két hét múlva indul újból útra, akkor lefotózom rendesen.
Innen nyomoztam ki, hogy mi lehet ez a hajó
Ebédidőben Csilluék megrendelték a jövő heti bevásárolnivalót (ez minden alkalommal egy kb. másfél órás művelet allergiás nehezítéssel)
Whole Foods rendelős csendélet
Na, ezek után tényleg lementünk a Battery Parkba, ami arról ismert, hogy ide érkeztek meg a menekültek, akik az Újvilágba érkeztek. Ez a túra vagy 7,5km, fél óra metróval (kb. fél Manhattanen át kell menni).


"Ez a kép akkor készült, amikor még kicsi voltam,
és sétáltam Manhattanben a nagymamámmal!"
Babakocsival nem egyszerű metrózni itt (mondjuk még mindig egyszerűbb, mint otthon...). Előre meg kell nézni, hogy hol van lift. Aztán ha az ember lejutott az aluljáróba, akkor még a jegyellenőrző kapukon is át kell jutni, ahol a kocsi nem fér át, akkor meg a vészajtót kell kinyitni, az meg szirénázik, ilyesmi. És akkor még a metrókocsiban levő tömegről még nem is beszéltünk...

Azért amikor enyhült a tömeg, jól elvoltunk

Lia dalokkal szórakoztatott minket
(az albumban meghallgatható)
Amint kijöttünk a metróból, az elsők között ezt a fura épület láttuk meg:
Nem tudtuk, mi lehet, elég fura színvilága volt

Nyilván fel kellett ülnünk Liával. Óriási mulatság volt, természetesen! :) Szegény Lia a végén vette észre, hogy ülhettünk volna cápába is, ami miatt a vége már elég nyígős volt. Azért persze megérte.
Lia nagyon élvezte (főleg az első felét :)

A hátország meg integetett meg videózott
Ott vagyunk mi, ott!
Utána sétáltunk még a metsző hidegben egy kicsit, megnéztük messziről a Szabadság Szobrot, meg még egy-két környékbeli érdekességet...
Lower Manhattan a Battery Parkból, kis templommal

Pufi

Tavasszal nagyon szép lesz ez a park

Szabadság Szobor :)
Két Kis Krumpli nézi a Szabadság Szobrot
(páros alliteráció)



Lia a migráns szoborral.
Állítólag ezt a szobrot maga Soros öntötte a két kezével!
...aztán húztunk haza vacsizni, és megnézni az NFL két konferenciadöntőjét - kivételesen nem hajnalban, hanem emberi időben! :) Amikor ezt elkezdtem írni, épp 27-0-ra szívott a Green Bay, amitől elég jó kedvem lett, de most "feljöttek" 34-20-ra 8 perccel a vége előtt. Ez azért érdekes, mert van egy mondás a Chicago Bears szurkolói között: mi két csapatnak drukkolunk: 1. Bears 2. Bármelyik csapat, ami a Green Bay ellen játszik.
3. CsipkeBokorVessző

Ott lakunk

Három generációs esti mese <3
Este még lementem a recepcióra megkérdezni, hogy miért van körömlakklemosó szag az egész lakásban, de megnyugtattak, hogy az egész B blokkban az van, úgyhogy ha mérgező, akkor nem csak mi fingunk ki! :)

Na szép hetet mindenkinek, kezdődhet a meló! <3 :)

[[ a következő albumok frissültek: Midtown esteSymphony Houseez+az, új album: Lower Manhattan ]]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése