2020. január 25., szombat

Ma New Yorkban megismerkedtünk két helyi családdal

Amit nem írok le részletesen, mert nyilván senkit nem érdekel, de a neveket leírom magamnak, hogy el ne felejtsem: 1. Salamon, X, Taly, Y 2. Clario, Janet, Ben, Elisabeth(?). Azért mindet nem tudtam megjegyezni, na! :D Ezek a kedves figurák egyből segítettek is: adtak két ötletet, hogy Liát hova lehetne beíratni esetleg csak 1-2 nap a héten, hogy társaságban legyen, meg tanuljon angolul.

Ez az egész onnan jött, hogy reggel megint lementünk a Funiki Jam-re, de most már mind a két gyerekkel + Csilluval. Lia nagyon szereti ezt, jó ránézni a műsor alatt, és ma már úgy kellett visszafogni, hogy ne mindig ő menjen oda elsőnek, ha kérdés van. Zizi kb. kultúrsokkot kapott, de azért neki is láthatólag tetszett. Ott volt több család is a házból, meg mint kiderült, Brian az énekes dalszerző főnök is itt lakik a házban.

Az ebéd utáni alvás időben a nagylányok elmentek vásárolni (retail, brick&mortar, személyes interakció), míg én itthon maradtam vásárolni. Vettem két párásítót meg egy gyerekülést, hogy tudjunk majd menni kirándulni a kiskrumplikkal hétvégente.

Délután is lementünk a játszóházba, mert egész nap monszun volt, kimenni nem lehetett, a gyerekek viszont pörögtek mint KAR. Na ott ismerkedtem meg a két másik apukával. Lia nagyon gyorsan szokik hozzá az idegen környezethez. Bár csak kb. mondókákat tud angolul, amiket nagyrészt nem is ért, ezt a szókincsét azért igyekszik felhasználni a többi gyerekkel. Érdekes módon a játék közbeni motyogása is az ő szavaiknak az utánzásából áll leginkább.

Holnapra béreltem egy Zipcar-t, hogy leteszteljem, milyen. Kedden ugyanis lehet hogy azzal megyünk mucsára, nem akarok befürödni. A Zipcar olyan mint egy AirBnB, csak az ember nem a lakását ajánlja fel időszakokra, hanem a kocsiját. Kiváncsi vagyok! Azért aludni fogok tudni. Na csumpi!

Inet már csak közepesen érdekes képek jönnek.

Mike az egyik esélyes kihívója Trumpnak, óránként legalább 3-szor megy le a reklámja. Itt azért is érdekes ő, mert helyi erő: Ő a Wall Street egyik legikonikusabb neve. Emellett három cikluson át volt New York City főpolgármestere is.
Azért is érdekes, mert egész életében Demokrata párt tag volt, de
a főpolgármester-választásra Republikánus lett (12 évre) és most megint Demokrata színekben indul az elnöki székért! :)
Azt mondja, hogy van 20 ezer alkalmazottja, tudja hogy kell sikerre vinni nagy dolgokat.
Meg hogy senkinek nincs lekötelezve, saját maga fizeti ezeket a reklámokat is.
Mondjuk tényleg ő a világ 14. leggazdagabb embere, kb. pont annyi milliárdja van forintban, ahány alkalmazottja(!!).
Meglátjuk, elég lesz-e.

Integetnek Mamikáéknak Viberen

Funiki (nem Funky) Jam sok zenével

A Zaránd lányok rázzák

A Google AI kivételesen jó GIF-et csinált

Nincs baja, nyugi!

Otthon új, angol nyelvű mondókáskönyvek okoznak felfordulást 

Ömlik az eső

De végül mindig kisüt a nap! Mehet is az IKEÁs falidíszre!

I approve this message!

Csak mi

Egyre bátrabb a kis manióka
[[ a következő albumok frissültek: Symphony House ]]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése