2020. január 20., hétfő

Ma New Yorkban nem mozdultam ki a házból

Hanem egész nap fent a klubban meg, amíg a család játszóterezni volt, a lakásban dolgoztam. Ez az első eseménytelenebb nap, ilyenekre lehet inkább számítani a jövőben. Úgyhogy max egy olyan tíz képet rakok ki.

A mai nap tapasztalata, hogy Magyarországon nagyon jól el vagyunk látva adminisztratív támogatással! Itt gyakorlatilag mindent magamnak kell csinálnom, még a bérszámfejtés alapadatok rendszerbe vitelét is. Ha jól értem, itt ezt is alvállalkozó csinálja. De mivel a rendszerek csak ímmel-ámmal működnek, ez sok bosszúságot okoz - pl. a bérszámfejtő rendszer regisztrációkor azt mondja, hogy bocs, téged nem találtuk meg. Hívd az adminisztrátort, akinek semmiféle elérhetőségét nem rakjuk ide ki. A data privacy statement, meg a százoldalas jogi szájkarate az nyilván elérhető, mert azokra minden évben egy ember kíváncsi az 55 ezerből, az adminisztrátorra meg max napi kétezer.

Megjött a social security kártyám is, ami sok folyamatot blokkolt eddig, de most épp nem tudom őket előrébb nyomni, mert le kéne fényképeznem a kártyát valami rejtélyes ok miatt, de Zizi épp alszik (cukker), szóval ez is bukó. Az amerikai bankkártyám is megjött. Ez utóbbit viszont nem tudtam aktiválni, mert a bank oldala azt mondta, hogy bocs, most épp rutin(!) karbantartás van, de gyere vissza nemsokára. Ahhoz képest, hogy rutin, nem hogy előre nem szóltak, de a folyamat félig lement, és közben az egyik képernyő fosta így össze magát. Ha otthon ilyen szar rendszert adnánk le, nem kapnánk többé munkát... Ez így elég jellemző lenyomata az elmúlt 10 nap adminisztrációs kálváriájának. Mindegy, leszarom, én nem sietek. Ha valami gáz van, úgyis szólnak.

Vicces még, hogy közvetlen azután, hogy Petivel telefonáltam (aki Sydney-ben lakik), volt egy videokonferenciám a Sydney PwC irodával. Az ott levő 10 emberből az egyik magyar volt, ráadásul az iroda ablaka pont ránézett az öbölre (látszott is a kamerán). Az irodától kb. 50 méterre pedig épp az a hajó horgonyzik, amin 10 éve szilveszterkor pincérként dolgoztam. Ezt is megjelölöm az unalmas sárga színnel, de viccesen csak így utólag, hogy azt mondhassátok: "OMG bár ne olvastam volna el ezt!!"

Csilluék főztek tejbegrízt szójatejből, hogy Lia is ehessen, és kivételesen ez majdnem pont olyan lett, mint igazi tejből készült. Fotó nincs, én már csak a csatatérre érkeztem meg. Még kajához tartozik, hogy ma láttam a redditen, hogy a banán itt állítólag olcsóbb, mint a legtöbb nyugati országban. Megnéztem a rendelésen, és tényleg! Egy dórá egy kiló, azaz az alma árának harmada - negyede! Úgyhogy innentől kezdve banana bread-et fogunk reggelizni, ami félig süti, félig péksüti, nagyon finom, és amit Peri mutatott meg nekem tíz éve - hol máshol, mint Sydneyben! :)

Na itt vannak a képek, jóccakát/jó reggelt!

Napkelte napkeleten

Napkelte napkeleten

Megjött a bevásárlás!

Mindenki segített becipelni

Ennél keményebb már nem is lehet a munkavégzés!

Napnyugta napnyugaton

Napnyugta napnyugaton

Fájdalmas betegség lehet a hard salami panino,
nem értem, miért nem gyógyítják meg

Benne vagyok a rendszerben!

Kukucs!

Betakargatja

Jó éjszakát!
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY / NYEREMÉNYJÁTÉK!
Kedves olvasó! Ha nincs HBO GO-d, de szeretnél magadnak néhány hónapra ingyen, szólj! Inet nem elérhető a magyar honlap, így lemondani sem tudom, és nincs kedvem VPN-ekkel szórakozni. Inkább odaadom az adatokat, és amíg mi itt vagyunk, Te nézhesd a filmeket meg a sorozatokat. Egy előfizetésünk van, úgyhogy ha kell, siess, mert FCFS!

[[ a következő albumok frissültek: Symphony House ]]

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése