2020. január 14., kedd

Ma New Yorkban igényeltünk Social Security Numbert

Ma New Yorkban felkeltünk reggel, aztán lemetróztunk a WTC-hez, mert hát pénzügyeket ott kell intézni a Világkereskedelmi Központnál! Máshol nem lehet!
Amatőr

The "everyman" businessman
9/11 rálépett, de rendbehozták, s áthelyezték
A jobbszélső az

1 WTC + (ahogy Borájtól megtudtuk) Oculus
Mery, a cég által küldött szolgáltató bevitt minket a kb. kormányablakba, felkapta a papírokat, amit kitöltöttünk egy ott kallódó ceruzával (!), aztán leadtuk egy ablaknál, vártunk és megbeszéltük, hogy miért rossz ha az embert megSzandraBullokkozzák, azaz ellopják az identitását. Vagy az egyéniségét. Például ha az ember deszkás aztán jönnek mások, és úgy öltöznek, pedig nem is deszkáznak. Meg ilyenek. Ez amúgy cultural appropriation, de kb. ugyanannyira veszélyes! Van róla pamphlet is:
Nagyon veszélyes!
Aztán nyitottunk bankszámlát is, hasonló módszerrel, a Bank of America egyik ottan fiókjánál, mert ugye mi lehetne amerikaibb bank ennél?! Valójában azért ezt választottam, mert a Bank of America Tower a 1 Bryant Park cím alatt fekszik, ami egyrészt a kedvenc parkunk, másrészt a park túloldalán van a PwC iroda, harmadrészt meg maga az épület is az egyik kedvencem, szűri a levegőt meg minden. Követtem az építését évről-évre, meg dokumentum filmet is néztem róla, úgyhogy ez lesz az egyetlen bankfiók a világon, ahova szívesen megyek majd be. Azt hiszem ezt a posztot abba kell hagynom gyorsan. Ezt nem én fotóztam:
A jobbszélső az. A balszélső a Salesforce.com HQ
Még annyi, hogy délután tudtam egy kicsit dolgozni is a fenti lounge-ban, amit Starlight Club-nak hívnak, mint kiderült. Aztán elmentünk Rockefeller Centert megnézni esőben, aztán visszajöttünk, és kaptam végre mosógép kártyát. Mert mosógépek ugyan vannak minden szinten, de nem ingyenesek. $3.75 egy menet, mondjuk belefér egy havi piszkos ruha. Meg lehet fightolni a többi lakóval, mint Rachel és Ross az Überweiss mosószeres epizódban.
Igazi laundry room!

Kaptunk kártyát, amit fel lehet tölteni kp-val,
van itt automata is, nem kell parázni

Nem olcsó
Közben az is kiderült, hogy az itteni posta (USPS) a legnagyobb spammer a világon: Egy csomó olyan küldemény kapunk, ami a posta kiadványa, de más szolgáltatókat reklámoz, ráadásul iszonyú megtévesztő módon. Az EU-ban már lehúzták volna a rolót. Nem tudom, ki adja le a drótot, hogy új lakó van, de tele van a postaládánk rendszeresen hivatalos iratnak tűnő reklámfossal.
Az itteni marketingesek kerülnek a pokol legaljára.
Viszont ezt imádtam:
Nem baj, ha nem jársz templomba! Azt sem tudjuk, ki vagy!
De azért szépen előre minden hétre nyomtattunk neked borítékot, hogy tudj adakozni!
Meg az Impeach Trump 5G SSID is elég laza:

Meg Csilluék sütöttek igazi amerikai palacsintát!
Fincsi!
Este még fotóztam a tetőről. Ízelítő itt, a többi a Syphony House albumban, kiegészítve még sok-sok gyerekfotóval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése