2020. február 4., kedd

Ma New Yorkban vettem egy cipőt a Fifth Avenue-n

Hát igen, itt tartunk. Ez a nap eseménye! :) Mondjuk tényleg fontos volt, mert nagyon sokat sétálok, és fáj a lábam. Én meg nem vagyok egy nagy vásárló, de a Nike flagship store még nekem is elég lenyűgöző volt. Mondjuk a 6 emeletből így is nyilván csak azt néztem meg, ahol a cipők vannak. :)

Csilluék ma ismét új játszóteret fedeztek fel - de még mindig nem értek el a Park feléig. Én meglátogattam a Grand Central Terminalt ebéd után egy itteni magyar kollégámmal, Bálinttal. Itt amúgy rendszerint minden kajáldában óriási sor van délben, hiába van százezer kajálda, a sor kilóg az utcára. Viszont ha alkalmazásból rendeled meg a kaját (mondjuk a bejárat előtt állva), akkor nem kell sorban állni, csak besétálsz, felkapod és megköszönöd. Na ezt az alkalmazást a Chipotle-nak pont a PwC fejlesztette. Ja meg a szörf kesztyű, meg a mini drón, meg a 70%-os kedvezményes számla! Na mindegy, nincs kedvem mindent leírni.

Most viszont épp a State of the Union nevezetű parasztvakítás megy a TV-ben, ami szuper érdekes kultúrsokk: Az Amerikai Egyesült Államok Elnöke bevonul a Kongresszusba, és ott az összes főmuki előtt egyórás beszédben taglalja, hogy miért ő a legkirályabb elnök (és az ellenzék miért annyira balfasz).
POTUS
Gyakorlatilag évértékelő beszéd (gondolom mi is inet vettük át), csak itt most az elmúlt 3 évről szól, ez már a választási kampány egyik fontos állomása. Itt aztán van minden: állva tapsoló öregemberek tömege, hangosan valami ellenzékit skandáló, fehér ruhás ellenzéki nők, jól tanuló fekete negyedikes kislány, egyedülálló anyuka, nagyon-nagyon koraszülött kislány és a venezuelai ellenzék vezetője - őket az egész kongresszus felállva megtapsolja.
Token és anyukája
Majdnem másfél óra ebből:
10 adatok
20 adatok
30 hurrá, állva tapsolás
40 GOTO 10
Most épp valami szörnyű bűncselekményt mesél már vagy 5 perce, borzalmas részletességgel. Nem tudom pontosan, ez hova lyukad ki, de ebben a dadaista színjátékban - ja várjál, értem már!! Az áldozat testvére itt van, őt is mindenki megtapsolja - most hallom, hogy az elkövető egy papírok nélküli illegális MIGRÁNS volt!!!!!! Áhháá! Ha jól sejtem, ez volt az egyetlen erőszakos bűncselekmény egész Amerikában az elmúlt 3 évben.

Na jó, ennyi ÉRDEKES részlet elég is nektek, jönnek a fotók, jó éjszakát / jó reggelt / jó napot! (bizony, ezt a blogot még AUSZTRÁLIÁBAN is olvassák, annyira sikeres!!)

Na most még a végére jönnek a nagy mondások: most bejelentette A Donald, hogy a következő ember (és az első nő) a Holdon Amerikai lesz! USA YEAH!!!! Aztán Al Baghdadi halálánál nagyobb tapsot nem kap senki (miután Donald percekig részletezte, hogy egy lányt hogy tartott fogva rabszolgaként, kínzott és ölt meg a figura - mindeközben a szüleit mutatják, akik szintén ott ülnek) Brutális.

Na, képek:

Liát már nem riasztja meg egy holmi csúszda!

Zita készített sárkányt szemetes zsákból

Tuti a buli

Itt kemény gyerekeket képeznek: ami véletlenül nem beton, az macskakőből van

Leningrádi játszótér

Ezt nem hiszem el!! az ötödik családot mutatják, akiket valami tragédia ért, erre most a 9 hónapja haza nem jövő, Afganisztánban szolgáló katona apuka megjelenik hirtelen, mint BB Évi a villában, és mutatják a családegyesítést a parlament közepéről, élőben. Na jó, mégis lehet még fokozni: az egész kongresszus feláll, és skandálja: JÚ-ESZ-ÉJ, JÚ-ESZ-ÉJ, JÚ-ESZ-ÉJ! Erre tuti, hogy egy Hollywoodi rendezőt béreltek fel. Ha nem látom, nem hiszem el! Még jó, hogy egy új label-t felvette az ilyen esetekre: a seriouslyFTW?-t! :)

Na, jöjjön a többi fotó (közben az elnök verset mond Amerikáról!):

Woohooo! Kályhakesztyű! :)

Zizinek is nagyon tetszik!

A Legszorgalmasabb Kommentelőnek Járó Díj Petikét illeti!
Ugorj át, átveheted bárhol Manhattanben, odamegyek!
Grand Central Terminal

Menő csaj

Megint GCT

A boldog CIPŐTULAJDONOS
Itt lehet a jelenségről olvasni
Meglátogattam Bálintot a másik épületünkben: 90 Park Ave

Hetente van PowerUP! játék. Lehet nyerni 2500 dórát, ha elég jól tudod a válaszokat a digitális kérdésekre.
Ez a csaj vezeti élőben, telefonon lehet játszani. Ez is a mi globális programunk része. #proud

Elég jó hely ez is

Ez a másik épület, csak csináltam egy ilyen helyet, hogy hol ülnek a nem igazgatók - nekik sincs rossz dolguk
Mennek haza az utcai árusok keresztbe a Fifth Avenue-n
Én is megyek aludni. God bless America!

[[ a következő albumok frissültek: Midtown esteMunkaSymphony HouseCentral Parkez+az ]]

5 megjegyzés:

  1. Biztos forrásból tudom hogy Ausztráliából NEM olvassák a blogot...

    A CVS blokk pedig alakul, lesz ez még embermagas is :D

    VálaszTörlés
  2. Névtelenül válaszolok erre!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése