2020. március 12., csütörtök

Ma New Yorkban bezárt a Broadway

Egy hónapra, minimum. Ilyen se volt még soha (szerintem). Aki volt már New Yorkban, az el tudja képzelni, hogy ez itt mit jelent. Aki nem volt még itt, az is! :))
A Broadway (az egész államon végigkanyargó, ősi indián-ösvényen alapuló úton kívül) 41 darab színházat jelent, mind itt van a környékünkön (Theater District), mind 500 fő fölötti befogadóképességgel. Na, ezeket a kormányzó ma bezáratta egy hónapra. Az off-Broadway (100-499 fő) és az Off-Off-Broadway színházak (<100 fő befogadóképesség) nyitva maradhatnak, de csak 50%-os kihasználtsággal. Ezen kívül az összes sport liga felfüggesztette a működését, vagy elhalasztotta a kezdést (NBA, NHL, MLB, stb.) és a múzeumok is zárnak be. A szórakoztatóipar tehát óriásit szív. Ez olyan mintha a város két szívéből az egyiket lekapcsolták volna.

A város másik szíve az üzleti élet, és ha már itt tartunk, a tőzsde 1987 óta nem látott zuhanást produkált. Nem emlékszem hogy pontosan mi történt, de valami 7%-os zuhanás után lezárták a kereskedést. A New York-iak (mi) ma tehát kaptak egy hatalmas sztereo pofont, mintha Bud Spencer adta volna (Isten nyugosztalja!) Ha ez nem kelti fel a helyiek figyelmét, akkor nem tudom, mi tudná. Úgyhogy, mindent egybevéve, ez egy pozitív döntés az én szememben, mert így talán mindenki komolyan fogja venni az óvintézkedéseket, korlátozásokat, stb. Egyelőre úgy tűnik, ez sikerül is: a metrón kevesebben vannak (a TV szerint, én nem megyek le! :D), a kocsmák és kajáldák is félig üresek, pedig normálisan kilóg a sor az utcára ebédidőben. A repterek is üresek. Lehet hogy tényleg szellemváros lesz szép lassan New York.

Közben ma sétáltam 5 mérföldet 100%-osan fölöslegesen, mert sem a Penn Station-re nem küldték vissz az elveszett notebookomat, se a PwC-ben nem tudták még odaadni az újat. Fun fact: a 'notebook' itt szó szerint jegyzettömböt jelent, és a talált tárgyak osztályás néni először mindig azt hiszi, hogy azért vagyok ott, hogy egy papírtömböt visszakapjak. Aztán korrigálom magam, hogy egy KÁMPJÚDÖR-ről van szó!

Na álmos vagyok, szevasztok!

Ú nem mégse, még egy near miss: Eredeti tervek szerint szombaton mentünk volna egy volt kollégámhoz New Jersey-be családi farsangi mulatságra, de végül lemondtuk. Aztán ma kiderült, hogy az egész buli lemondásra került, mert az egyik család New Rochelle-i! :))) Ha valaki nem emlékszik, hogy mi van ott, az nem olvassa elég figyelmesen a blogot! (Mutatóujj-ingatással egybekötött szemöldök-összehúzás!)

Fotók:
Két Rick & Morty harisnyás krumpli <3
Lekötik őket a hírek (not)
Biztos itt van a gyűlölet-egyház gyülekezete
Rockefeller művészet
Nincs túl sok kenyér, és itt is rákaptak a gyagyások a WC-papírra! :D
A bal épület legfelső-1 emeletén laktunk a nászútunkon! <3
Ha már itt tartunk, ilyen volt a szobából a kilátás dél-keletre:


Meg ilyen
Meg ilyen
Na de vissza a jelenbe:

Hell's Kitchen <3
Teljesen normális
Házunk <3
Még egy kínzó kérdés a végére: Index cím: "OPERATÍV TÖRZS: NEM TALÁLKOZOTT BETEGGEL, NEM JÁRT KÜLFÖLDÖN AZ EGYIK ÚJ MAGYAR FERTŐZÖTT" - ezek szerint ő ügyesen kifejlesztett egy saját koronavírust?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése