2020. március 29., vasárnap

Ma New Yorkban keltünk és New Yorkban mentünk aludni

Óriási! New Yorkban!! A világ közepén! Egy szép, tágas, napos apartmanban, kilátással Hell's Kitchenre! Ez az, amiről álmodtam, és most megvalósult! Őrület!

Viccet félretéve, tényleg egyre nehezebb tartalommal feltölteni a napokat, de érdekes módon a TV-n keresztül így is részesei vagyunk a város életének, és sok (számomra) érdekes tapasztalattal leszünk gazdagabbak minden nap. Ez nyilván hurráoptimistának, meg a valóság elfogadás hiányának tűnhet, pedig ha az ember odafigyel, sok mindent észrevehet a kanapéról is (lásd alább). Persze azért már a tökünk tele van, és nagyon várjuk, hogy kimehessünk végre, csak egyszerűen nem vagyok hajlandó napokat kidobni a kukába...

Az egyik "érdekesség": már sokszor írtam, hogy ez a Cuomo kormányzó nagyon kézben tartja a dolgokat: döntéseket hoz, kiáll az állam érdekeiért és nagyon hatékonyan kommunikál. Mondtam Csillunak, hogy szerintem már annyi népszerűséget szerzett, hogy akár a választásokon is indulhatna, több esélye lenne mint a múmia Bidennek. Kb. 6 percre rá jött a reggeli sajtószemle a híradóban, ahol valaki már konkrétan felvetette, hogy mi lenne, ha mégis inkább Cuomo indulna Trump ellen. Nyilván ez nem fog megtörténni, de tény, hogy az elmúlt hetek Trump vs. Cuomo üzemmódban teltek, úgyhogy az látszik, hogy a kaliber megvan. Talán majd négy év múlva.

2) Óriási a köd, és a hajózási követő rendszer eléggé le van maradva, úgyhogy nem lehetek benne biztos, de a az USNS Comfort kórházhajó már valószínűleg itt van a New York-i öbölben, és nemsokára kiköt. Gondolom leparkol majd a Javits konferenciaközpont mellé, ahol szintén tábori kórház van, így összesen kb. 4000-rel nő majd a kapacitás a városban, amire azért lesz majd szükség.

III) Na, ezeken kívül csak apróságok vannak, mint a Saturday Night Live-ot nézni élőben - ez az egyik legrégebben futó szórakoztató műsor az USA-ban, általában valamilyen sztárvendéggel, ráadásul élőben (ez óriási kihívás egy ilyen műsornál - a szereplőkön gyakran látszik is, hogy izgulnak, hogy egész Amerika élőben nézi őket). A 30 Rock című sorozat, ami szerintem az egyik legviccesebb sorozat evar, az nemcsak hogy ugyanebben az épületben készül, hanem konkrétan erről a műsorról szól. A 30 Rockot Tina Fey készítette, aki a legviccesebb női humorista evar, és ő volt a vezető írója az SNL-nek is, tehát részben önéletrajzi az egész. Őrület! :) 
Na, úgy megjött a kedvem hozzá, hogy ma este ezt fogom nézni a Mandalorian helyett! :) Akinek van Amazon Prime előfizetése, itt nézheti.

D) Az összes reklám átállt COVID-19 üzemmódba: a pizzák sütés után nem érintkeznek senkivel dobozba kerülés előtt, biztonságosan jutnak el a megrendelőhöz ("no-contact delivery"). Az egyik biztosító társaság reklámja design-jában és szövegében is erősen hajaz a hivatalos állami reklámokra (moss kezet, maradj otthon, stb.) csak épp a végén kiderül, hogy az üzenet: válassz náluk egészségbiztosítást. (Ahogy már korábban is írtam, az itteni marketingesek még jóval előbb jutnak pokolra, mint az európaiak). De leggyorsabban az autógyártók reagáltak: már kb. 2 nappal(!) a lezárás után úgy reklámozott mindenki, hogy a "családunk biztonsága a legfontosabb", ami néhány logikai átvezetés után eljut oda, hogy vegyél kocsit, nem kell fizetned 4 hónapig, hátha nem lesz munkád / esetleg már nincs is. Ez az esetleges munka-elvesztés szó szerint benne is van az egyik reklámban! Mi más tehetne felelősen egy ember, aki épp elvesztette a munkáját, mint hogy új autót vegyen?! :)

Kérdezhetnétek, hogy na de hol vannak a Niagarás meg Torontós képek?!

Akkor jöjjön néhány mai kép, innen, a lakásból! Ciaaaaaaoooooo!

Adam Sandler egy zseniális humorista, amikor épp nem romkomban utazik (4mrd USD bevételt hoztak azok amúgy...)
Minden autóreklám most
Kagylófestés - kedden újra be kell tankolnunk majd a beachen!
Szerintem Cuomo már egy kicsit túl is lő a célon, már gyakorlatilag életvezetési tanácsadóba megy át. Magyar szemmel túl nyálas, de biztos vagyok benne, hogy az amcsik zabálják.
Találtam végre egy dokumentumfilm sorozatot, ami konkrétan Csilláról és sorstársnőiről szól, de hát van akinek egyszerűen nem lehet a kedvére tenni: azt mondta, kapcsoljuk el!
A felhő kb. a 40. emeletig lejött, afölött tejfehérség - lefelezte a várost

Volt-nincs - eltűntek a házak
Balatoni poén: fehér bálna
Meglepő forma, 100%-ban hazai ropi íz!
Catwalk
Harc az uborkáért
Kis esti cukkerság
Ú ha már cukkerság, van egy videó is a végére! Láw!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése