2020. március 7., szombat

Ma New Yorkban felmentünk a 1 World Trade Center tetejére

A 102. emeletre. Az jó magas. Szegény Zizi félt is. Itt van néhány fotó, a többit majd ha letisztáztam a képeket (nem akartok 180, nem-válogatott fotót megnézni...)

Az WTC északi tornya helyén levő szökőkút
Financial District
Balra a Manhattan Bridge, jobbra a Brooklyn Bridge
Az ESB 5 km-re van tőlünk. A két vékony épület 6,5 km-re.
Szabi-szobi


Még Manhattan
Naplemente Jersey fölött
Éled a város
Ott álltak az Ikertornyok, ahol most a két kocka (szökőkút) van
A gyerekeket nem annyira érdekelte a kilátás, a padlóra kivetített simcity-féle kamera nézet annál inkább
Manhattan este
Még a kút
Most már csak egy torony van
Szabi-szobi 2
Most meg, ahogy ígértem, tömören a tegnapiak (hosszú lett, nem kell elolvasni):
  • Mivel a vonat 120$ lett volna, inkább 20 dóráért mentem Flixbus-szal. Az egy újhullámos busztársaság Európából, aminek már itt is van egy 300ezer buszos(!?) hálózata.
  • Általában a buszokra nagyon rossz értékeléseket írnak az USA-ban, meg hallani sztorikat hogy kit öltek meg vagy hugyoztak le egy Greyhoundon (másik, legendás busztársaság), ráadásul én az esti 11-es busszal jöttem haza, nem voltam full nyugodt.
  • Mint kiderült, hogy a szervezés ugyan lehet egy kicsit béna, meg a sofőr nem tudja hogy hogy kell felengedni az embereket, meg iszonyú lerohadt parkolóban áll meg a busz, ahol egy eresz nincs, ami alá be lehetne állni az ömlő eső elől, meg hogy a tervezett 2 óra helyett 3 óráig tart az út Phillybe (a fifikás LOKÁL ugye ezt is belekalkulálta...)
  • ...DE full tiszta, kényelmes, még WC és Wi-Fi is van rajt, és az ára konkrétan negyede-tizede a vonaténak. Ráadásul nincs tömeg, és még helyjegyet is lehet váltani.
Át a Hudson alatt
New Jerseyből jó a kilátás
  • Na mindenesetre amikor megérkeztem a putri leszakadt aszfaltdarabra az amúgy is putri Phillyben, korom sötétben, esőben, akkor azért még nem voltam olyan jókedvű.
  • Aztán egy figura beszállt a Lyft-embe, úgy kellett a 80 éves néni által vezetett terepjáró elé állnom az útra, hogy álljon már meg. Aztán beszálltam, mindenki minket dudált le, kérdeztem a nénit, hogy ez ugye azért nem rossz környék, mondta hogy de. Aztán kirakott a színháznál.
  • Egy órával előbb értem oda, és azonnal ugye le is zárták a telcsimet, mint minden nézőnek, úgyhogy onnan nincs is fotó.
The Met Philadelphia - amúgy belül elég puccos

  • Ami viszont az este legérdekesebb részének bizonyult az meglepő módon az EGY ÓRA TELEFON NÉLKÜL volt! :)) Konkrétan ott álltam mint egy majom, a választási lehetőségeim az üres színpad nézése, pia meg perec vevés, meg állás egyhelyben.
  • Úgyhogy ittam egy rumoskólát, és figyeltem az amcsi közönséget egy álló órán keresztül. A végére egész érdekes lett! :D
  • Ahhoz képest, hogy a város a legfeketébbek közé tartozik (44%), a közönségben úgy 95% fehér volt, a felszolgálók 95%-ban feketék voltak, és a felvezető zenék is szinte kivétel nélkül feketék.
  • A felvezető humoristák úgy nyomták a rasszista vicceket, mint 1985-ben - hálistennek! Mert itt aztán kapott rendesen a fehér, fekete, zsidó, mexikói, mindenki - és mindenki elképesztően jól mulatott, senki nem sértődött meg. Ehhez persze az is kellett gondolom hogy az előadók is mindenféle etnikumot képviseltek, de a lényeg hogy az egész full normális volt.
  • Louie meg megint bizonyította, hogy ő az egyik legnagyobb élő komikus. Nem kímélte saját magát, meg az elmúlt két évet sem, ráadásul egy elképesztően kicsiszolt anyagot adott le. Remélem ebből készül majd az új special.
  • Aztán még egy órát sétáltam, mert ebben a rohadék városban a főtértől 5 percre gyalog nincs nyitva semmi este 10-kor(!!), ráadásul egy fél óra séta alatt 20 szirénázó rendőrautó meg "trooper" húzott el mellettem olyan kötelékben, mint a Vissza a jövőbe 2 disztópiájában.
  • Nem szerettem meg jobban Phillyt
Phillyben elég sok ilyen modern freskó van
Tipikus - Városháza-parkolóház-pénzügyi negyed. Az utcán meg 3 ember látható.
Tipikus - földbe csapódott repülő
Tipikus - Nagyestélyis csajt bilincselnek meg a zsaruk, és ültetik le a patkára kb. nulla fokban.
És az még nem is látszik, hogy a felsővezetékek leértek a földre...
Végre hazafelé! - A Lincoln Tunnel középső alagútja 1934-ben épült(!)
Egy NORMÁLIS városban még éjjel 1-kor is sokan sétálnak az utcán!
  • Hazafele meg ugye egyedüli utas voltam, a japó sofőr meg 110-zel tolta az üres autópályán, elég para volt.
Lusta vagyok albumot szortírozni, de ömlesztve itt vannak a Philly fotók a nagyon keményeknek. Egy-két nap múlva letisztázom őket, akkor majd érdemesebb lesz megnézni az albumot.
Végére az igazi magyar virtus:

New York-i bagel, vajjal, kóbásszal, vörösborral!
Na megyek, mert késő van, ráadásul óraátállítás - kevesebbet lehet aludni! Nálatok még ugye nem most van? Ilyenkor szokott lenni 1-2 hét speckó időeltolódás. Na csocsi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése