2020. március 3., kedd

Ma New Yorkban elmentünk egy drágakő boltba

A drága rendszeres olvasók nem fognak meglepődni azon, hogy hogy is néz ki egy ilyen bolt:

Lakóépületnek tűnő épület a 47. utcában, beszállás a liftbe
Üres folyosó kb 8 ajtóval, amiből 7 drágakövekkel foglalkozó vállalkozás
Azért jöttünk ide, mert az ékszerész oktató csaj őket ajánlotta. Általában ugyanis nincs terülj-terülj asztalkám, hanem megmondod, hogy mit akarsz, és azt előhozzák a rejtekből. De nem itt! Itt aztán ki van rakva a legtöbb drágakő, aztán lehet válogatni (a gyémántok azért itt is el vannak pakolva).
Egészen elképesztő a hely!

Végtelen mennyiségű drágakő nyitott dobozokban üveglap mögött. Előtte szolid, félméteres ametiszt szikla
Smaragd, rubint és zafír
Topázok
Ametisztek
Több fotót nem mertem csinálni, pedig nagyon vicces hely: kb. három figura ül ott, méregetik a köveket, a teljesen ablaktalan, mesterséges fényű szoba közepén nagy zöld növén (WTF?). Néha bejön valaki seftelni, ott helyben megy a pultnál az alku. A szobában 11 kamerát számoltam össze... Végül vettünk három mini gyémánt egy baba ruha áráért, amik Csillu új gyűrűjébe kerülnek majd.

Előtte meg ezüst boltban voltunk, ahol vettünk egy darab ezüst drót. Erről nincs fotó sem, meg nem is volt annyira izgi.

Hazafelé sétálva megállapítottuk, hogy mennyire hihetetlen, de néhány hét alatt teljesen természetessé vált, hogy itt Manhattanben sétálunk fel alá, gyakran fel sem tűnik, hogy hol vagyunk. Aztán néha - főleg esős időben, naplementében - feltűnik a Times Square, vagy a 6. sugárút felhőkarcolói, és akkor durván beüt, hogy...

...atyaég mi tényleg itt vagyunk??
Aztán hazaértünk, ahol a kiskrumplik vártak minket, ami mindig egy szuper élmény, de most sikerült is rögzíteni:


Unalmas rész:
Ezen kívül most van a Super Tuesday, amikor is 14 államban választanak a Demokrata Párt tagjai vagy egyes helyen a demokrata szavazók, hogy melyik jelöltet tartják leginkább érdemesnek arra, hogy a Donald ellen elinduljon Novemberben a választásokon. Ez az este elég jelentősen befolyásolja azt, hogy végül is ki lesz ez a kihívó. Az elmúlt hetekben elég izgis volt látni, hogy a gépezet milyen gyorsan akcióba lendült, amint egy valódi reformer (Bernie Sanders) kezdett a csúcsra jutni. Amint elkezdett hasítani, a Demokrata Párt és a média (elsősorban a CNN) képviselői egymást túllicitálva kezdték el támogatni a másik legesélyesebb jelöltet (Joe Biden), aki leginkább egy saját gondolatokat nélkülöző zombira emlékeztet. Nyilván ő a tökéletes jelölt a jelenlegi establishment számára. Ma este már látszik is, hogy milyen hatékony volt ez a manőver, mert Biden a szakadék széléről visszakerült a verseny élvonalába.

Bernie agitál keményen
Ami ennél fontosabb, hogy kipróbáltuk a sarki kubai kajáldát. Csillu elmondása alapján elég jó a főztjük!


Sültlazac főzőbanánnal. Zizi 10 másodperc múlva megcsúszik és lefejeli az asztalt :/
Ha minden igaz, egész jövő héten eső lesz, úgyhogy a Niagara túrát valószínűleg elhalasztjuk. De mint mondtam, itt még az eső is király! :)

Na még egy vicces még a végére:

WC-kefék
Végül azoknak, akik nem figyeltek eléggé: CsBV = CsipkeBokor Vessző, minden felsorolás második eleme! ;)

1 megjegyzés:

  1. na, így már megvan. Amikor Te is ilyen öreg lesz, neked is tompulnak majd az agysejtjeid, már persze a megmaradók :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése