2020. március 9., hétfő

Ma New Yorkban elmentem KRESZ-vizsgát tenni

És sikerült! Woohooo!! Méghozzá a nem is rossz, 100%-os eredménnyel! Ez egyrészt az én felkészültségemet mutatja, másrészt a teszt bonyolultságát. Amúgy ha nem tanultam volna abszolút semmit, akkor jó eséllyel nem sikerült volna (a 20 kérdésből 14-et eltalálni), mert azért jónéhány szabály itt máshogy van mint nálunk. De azért összesen nem hiszem hogy 2-3 óránál többet kellett vele töltenem. Szóval 20-ból 20, király vagyok, ennyi! :)


Plusz érdekesség még, hogy itt a látás teszt úgy nézett ki, hogy a papírok ellenőrzése után a figura megkérdezte hogy mi van a mögötte 5 méterre levő látástesztre írva, mondtam hogy mi --> pipa,  látok!

Két hét múlva lesz tanuló jogosítványom, ami már mindenhol tudja igazolni, hogy New York-i lakos vagyok! :) Azzal már pl. felszállhatok egy repülőre, vagy vehetek alkoholt! :D Normálisan ezzel a tanulói engedéllyel csak úgy tudnék vezetni, ha ül mellettem valaki, aki már betöltötte a 21. életévét és van állandó jogsija. Szerencsére nekem van otthoni jogsim, úgyhogy az elég, vezethetek szabadon! Épp annyira, mint simán a magyar jogsimmal, mert igazából azt is elfogadják, csak hát az nem New York-i, ugye! Majd még be kell iratkoznom egy 5 órás kurzusra, meg egy kb. 10 perces gyakorlati tesztet meg kell csinálnom, és akkor lesz teljes jogú, állandó jogsim is.
Írták a fényképező mellett, hogy lehet mosolyogni a képen is, én meg nem voltam rest. Úgyhogy igazi idióta jogsim lesz, már nagyon várom! :)

Más: Ma napközben 21 fok volt(!!) úgyhogy egy szál pólóban lehetett sétálni, ami elég fánki azért! A lányok ki is használták a jó időt, és kimentek a Parkba, ahol nagyon jól érezték magukat. Fotókat is onnan tudok közreadni, meg az én hazafele sétámból a 9. sugárúton. Ezeket láthassátok emitt alább. Láw!






"Cseresznyefa virágzik, Ikebana a kertben
Rengeteget dolgoznak, de náluk így van rendben"
Ez már a 9. Sugárút (kivéve az első képet, mert az még a 8.)

A Főposta / Penn Station épülete művészettel + csövessel = meta művészet
A Hudson Yards felhőkarcolói - a Hell's Kitchen dzsentrifikációja élőben
Két világ
I <3 Ninth Avenue
Masszív lakótömbök
Klasszik Hell's Kitchen - 3-4 emeletes házak, tűzlétrák, kisboltok/kajáldák <3
Zuhanórepülés!!!
Engine 54, Ladder 4, Batallion 9 - A mi tűzoltóságunk! <3
Most is épp őket hallom, itt húznak el az ablakunk alatt! :)
Házunk <3
Ahol a balra tőlünk lévő épület teteje hozzáér a házunkhoz, ott van a mi lakásunk!
Rég raktam ki ilyen fotót, de olyan hangulatosak a naplementék!
Hát még a reggelik!!
Ha valakit esetleg érdekel a többi (nem szortírozott, milyen más) kép a 9. Sugárúti sétámról, az itt megtalálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése