2020. május 17., vasárnap

Ma New Yorkban elkezdett feléledni a város

Én mondtam, amint megvettük a rumot, hogy innen már minden rendben lesz!! :)

Délelőtt megint TV-ztünk, rajzoltunk, drónoztunk meg szörfdeszkát festettünk, aztán délután lesétáltunk a 34. és a 8. sarkára, hogy megnézzük az új óriás freskót, amit a nővérek tiszteletére festettek a sarki ház falára. Ide már nem először festenek ilyen menőséget. Nem tudom előkaparni, de tuti hogy van fotóm innen, más freskóval.

A kis csipet-csapat, a freskó, meg a galambok

Onnan aztán továbbmentünk a Hudson Yards-ra, ami a város legújabb városnegyede. Azért is mondom, hogy városnegyed, nem csak egy-két új épület, mert tényleg egy félig gyárépületekből, régi házakból, félig meg egy csomó vasúti parkoló vágányból álló területre felhúztak vagy 10 toronyházat, plázát meg egy csomó parkot, és építettek hozzá egy új metrószakaszt is. Szóval tényleg egy egész városrész jött létre, aminek még csak a fele van amúgy kész. Ja, és a síneket nem szedték fel, hanem oszlopokat raktak közéjük, és a 300 méteres felhőkarcolókat, parkokat, mindent ráépítették a tetejére. Rakok majd ki egy-két régebbi képet, ahol ez látszik is, meg az, hogy kb. 100 teherautó áll sorba, hogy hozzák az anyagot az építkezéshez. Helyesbítés: nem rakom ki, nem találtam meg azokat a fotókat... 

Tyúk vagy pingvin?
A főépület, tetején az Edge kilátóval. Ezek az épületek látszódnak az ablakunkból is
A központi tér, középen a Vessel-lel
Oda föl lehet sétálni - ami ugye eddig szintén elmaradt, valószínűleg nem is lesz meg már...
Ott vagyunk a tükörben!
Az index azt írta rá, hogy értelmetlen, de szerintem nem az, kellett ez ide! Eléggé meghatározza a teret...
<3
Koronás szfinx
Igazi, mozgólépcsős lejáró, nem az itt megszokott néhány lépcső le a putriba
Javits Center - a 80-as években épült. Azóta ez az elsőszámú kongresszusi központ a városban. Emiatt le tudták rombolni a Coliseumot a Colombus Circle-ön, és megépülhetett a helyére a Time Warner Center. (jó csere volt szerintem)
Drónozás, azaz ahogy Zizi mondja: Nonos!
Ez egy király kép
A színes fal mögött az autópálya megy le a Lincoln Tunnelbe

Hazafelé a Times Square-en át jöttünk, hogy Csillu lőhessen egy-két képet a sportolós céges vetélkedőre, ahol szembesültünk azzal, hogy a New York-iak kijöttek az utcára! Meg úgy tűnt, hogy turisták is vannak már, meg az őket kiszolgáló Naked Cowboy, Batman, meg egyéb jelmezes figurák is visszatértek. Olyan volt, mintha egy normális hétvége reggel 8 lett volna! Amúgy az ablakunk egész nap nyitva van, és halljuk is, ahogy szép lassan éledezik a város. Egyre több sziréna, egyre több őrült óbégatása, több kocsizaj, király! :)

Délre
Északra
Beszéltem a helyi tűzoltókkal is (Pride of Midtown), akik sajnos rossz hírt mondtak: úgy tűnik, nem fogjuk tudni megnézni az állomást belülről a gyerekekkel, mert őket valószínűleg kb. utolsónak fogják megengedni, hogy vendégeket fogadjanak. Pedig ezt semmiképp sem akartam kihagyni. Sajnos megint beigazolódik az, hogy bármit ellustálkodik az ember (mindegy, hogy mennyi ideje van rá), az valamiért bukó lesz. Így volt az Edge-dzsel is, a koripályával, musicallel, stb. Majd azért rájuk csörgök még június vége felé, hátha.

Pride of Midtown és Never Missed a Performance - ők a mieink, a színháznegyed őrzői

Egy másik tűzoltó cég a 37. utcában - őket főként a Batman figuráról lehet felismerni a városban

Na, de a lényeg, hogy elkezdett valódi városra hasonlítani a város, és ez csak egyre jobb lesz! Wooohooo! Itt van az album a Hudson Yardsról, van még benne néhány jó kép. A drónos videót elkezdtem feltölteni, de annyira gagyi, hogy a YouTube nem bírja. Megpróbálom majd valamikor Vimeon.
Söndör!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése