2020. május 26., kedd

Ma New Yorkban megint rájöttem, hogy miért szeretek annyira szörfözni

Mert szörfözni nagyon-nagyon jó! :) Csak már egy ideje mindig eléggé szopórolleren voltam, amikor szörf volt, és nem mindig éreztem, hogy ezt minek csinálom. De ma nagyon szuper volt! 3/2-es ruha, se csizma, se kesztyű, és egy percre se fáztam! A második menetben még a csuklyát is levettem. Kicsi hullámok, nem paráztam egyáltalán, csak élveztem a dagi deszkámat, hogy szinte minden hullámot el tudok vinni (a shortboarddal kb. nem vittem volna semmit). Ja és egyedül voltam a vízben, az sem utolsó, szép természeti környezetben, Sandy Hook Beach-en.

Ja és persze a második menetre már vittem volna ki a GoProt, a leasht már rá is raktam a kezemre (a kamera leasht), amikor is épp csavaroztam össze, de egy alkatrész leesett a homokba, és eltűnt. Na melyik alkatrész? Na melyik! Az anyacsavar!! Szerintem amúgy pont ugyanakkora, mint ami a rollerről is leesett! Semmi kétség, New York és New Jersey az Elátkozott Anyacsavarok Amerikai Államai. Szóval nincs semmilyen felvétel. Nem voltam ideges.

Péter, Sandy Hook ismerősen csenghet sokatok számára, a magyar sajtó is tele volt a Sandy Hook-i mészárlással, ahol 2012-ben egy iskolában lövöldöztek, és 28-an meg is haltak. :(
Na, szerencsére az a connecticuti Sandy Hook nevű település volt, mi meg egy nemzeti parkba mentünk strandolni, ami egy horog alakú homokdűne (egy sandy hook). New Jersey-ben van, a New York-i öböllel szemben és amúgy katonai támaszpontok voltak ott, ezért elég sok ott a barakk, üteg és a rakéta. Ezekből is elég keveset sikerült fotózni. 

Centereach-csel együtt (ahol Lia NÉGY földimogyorót evett meg) 400km-t utaztunk ma, ennek a jórészét én meetingeléssel töltöttem, mert természetesen most sem sikerült szabadnapot kivenni. Elég megterhelőek ezek az autópályán vezetős, útra figyelős, gyerek üvöltős, hevederzugús, parkolóban átszerelős, közben eléggé fontos megbeszélésen beszélős utazások. De azért persze túl lehet élni. Főleg, ha a végén lehet szörfözni! :) Csak ilyenkor ugye már agyilag zokni vagyok, hajnalban meg megint meetingelek, úgyhogy
Csumpa!

Jobbra fent Centereach, lent Sandy Hook
Nem tűnik soknak, de 200km-re vannak egymástól. 
VNB
7 sávos autópálya megy fel a hídra. Amire még amúgy felmegy még egy másik autópálya is.
Cukkerságok! Aztán szerencsére kisütött a nap! (előtte olyan pára volt, hogy én néha nem is láttam a part)
Csodaszép!
Ez csak úgy itt parkolt a házunkhoz közel. Feka srácok meg is kérdezték a fotó után, hogy az enyém-e. Nagyon úgy tűnt, hogy valamilyen beugratás első lépése volt ez, úgyhogy én megköszöntem a vicceket s tovább mentem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése