2020. május 3., vasárnap

Ma New Yorkban lementem a Mount Sinai West kórházhoz

Műszakváltáskor tapsolni a hősöknek. Tök király volt! Már vagy hat hete tart a lezárás és a küzdelem a vírussal, de még mindig van energia és lelkesedés a helyiekben, hogy a kórházakban küzdő egészségügyi dolgozókat lelkesítsék. Ezért (is) szeretem New Yorkot: az itteniek nem restellik kimutatni a pozitív érzéseiket (sem)! A kórházi dolgozókon meg amúgy látszott is, hogy tetszik nekik a dolog. Szükségük is van rá, mert hiába javulnak a számok, még mindig napi közel 300 ember hal meg, nem véletlenül parkolnak hűtőkamionok a kórház mögött...

Előtte a Parkban voltunk Zitával meg a lányokkal egy olyan három órát, Csillu meg kimenőt kapott addig otthon. Előtte meg én kaptam kimenőt, ugyanis reggel 6-kor ébredtek a gyerekek, de én bevonultam a szobánkba (amit Zizi bitorol egy ideje) és 9-ig aludhattam a kényelmes ágyon! Mmmmmmm de jó volt! :) Meg amúgy kellett is, mert megmozdulni alig bírtam a tegnapi daráló miatt. A vízben a szokásos módon azért elgondolkodtam, hogy akarok-e még az életben szörfözni, aztán 10 év tapasztalatával a hátam mögött ki is röhögtem gyorsan magam, mert udtam, hogy amint kialszom magam, megint akarok majd menni. És tényleg így is lett, ma délben már megint az volt a fejemben, hogy mikor evezhetek ki újra! :)

A mikrónkat még mindig nem csinálták meg, kb. 6 levélváltás után se. Úgy élünk, mint az ősemberek! A repülési korlátozást a lengyelek május 31-ig meghosszabbították, úgyhogy Zita jegyét már megint törölték, sőt már a mienket is. Úgyhogy most semelyikünknek nincs jegye. :)

Közben Cuomo meg összefogott 6 másik kormányzóval a környéken (az egyik Republikánus), és megalapították az Északkelet-Amerikai Egészségügyi Beszerzési Konzorciumot (vagy valami ilyesmi), hogy ne egymással versenyezve, hanem összehangoltan szerezzék be az egészségügyi árukat, jelentősen lejjebb nyomva az árakat. Ezzel nyilván eléggé rálépnek a Big Pharma lábára, plusz A Gyagyás is berág majd, hogy az ő dolgát végzik el így választások előtt, meg jó eséllyel mind a két párt is be fog rágni majd, mert a lobbisták majd felteszik a kérdést, hogy "ezért fizetem a yachtodat?"! Szóval tökös lépés, kíváncsi vagyok, mikor tesznek el valakit láb alól.

Amióta megvan a fényképezőgép még többet fotózok, úgyhogy inkább visszatérek majd ahhoz, hogy kirakom a legjobb fotókat, a többit meg majd megnézitek az albumokban. Ma egész sokat szortíroztam, úgyhogy frissült a Central Park album, meg aki az utóbbi időben nem nézte, érdemes lehet ránézni a Sypmhony House albumra is, az kb. 1300 válogatott fotónál tart. Kiszortíroztam még a Coney Island albumot is, meg hozzátettem a New York Beaches albumhoz a tegnapi képeket. Mindegyik gyűjtőalbumban felül vannak az új fotók.

Zitamamával a Columbus Cirle-ön
Avenue of the Americas a Park felől
Kiskrumpli 1
Kiskrumpli 2
Coney Island felé a Brooklyn-Battery Tunnelen keresztül vezet az út, ami a WTC mellett megy le a föld alá. Elég látványos! Ezzel az az összes főbb hídon és alagútban megfordultunk már.
Amúgy az alagút szellőzőépülete a Men in Black főhadiszállása.
Szellőző épület hátulról
És elölről. Gránitból van, elég masszív.
Brooklyn New Jersey-je Coney Island! :)
Coney Island Boardwalk
NYPD Coney Island
Ez már Fire Island. Itt még lelkesen és reményekkel tele!
Aztán jött ez, meg a tesói
A gyerekek nagyon élvezték
Négyen egy fotón
Hazafelé az autópályán ez a felirat volt kirakva. A fuhgedabboudit New York-i (Brooklyni) szleng, ami az Oxford szótárba is bekerült. Jelentése: felecsdel / ne is álmodj róla!
Egészségügyi dolgózókat ünneplő lakosok
Hűtőkamion
A felvételen talán kevésbé hallatszik, de élőben lehet hallani ahogy a környező utcákban az ablakokból tapsol, kolompol és csujjog a sok ember:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése