2020. május 30., szombat

Ma New Yorkban nagyon sok minden történt egy nap alatt

Viszont holnap hajnalban szörfözni akarok menni, úgyhogy most nem fejtem ki őket, de mondjuk majd holnap. De lássuk akkor a történéseket. Úgy tűnik, mégis kifejtettem őket, kivéve a politikát, azt majd holnap (talán). Hosszú bejegyzés (de mostanában csak epigrammákat kaptatok), úgyhogy öveket becsatolni!
 1. Politika
  1. Az egyik láthatatlan kór mellé újból felszínre került a másik, az ú.n. intézményesült rasszizmus. Amióta szorosabban követem figyelemmel az eseményeket, egyre inkább úgy tűnik, hogy ez itt tényleg komoly probléma (korábban szkeptikus voltam). Nyilván komplex sztori, de nagyon sok az egyértelmű WTF eset. Most ugye egy George Floyd nevű fekete embert gyakorlatilag kivégzett egy rendőr, millió ember és kamerák szeme láttára.
  2. George Floyd halálának napján került nyilvánosságra egy másik videó is, amin a Central Parkban egy ostoba nő hamis vádakkal őrjöngve hívja fel a zsarukat (hogy egy fekete ember fenyegeti és meg akarja támadni), mert az a fekete ember (amúgy madarász) szólt neki, hogy a kutyáját tegye pórázra, ahogy a táblára ki van írva. A hölgyet már aznap kirúgták és remélem sittet vagy elmegyógyintézeti kezelést kap. Ha nem érthető hogy miért, érdemes rákeresni: Amy Cooper.
  3. Ez a két eset és a COVID-19 kéthónapos fojtása gyújtotta be az elégedetlen tömeget, aminek a következménye, hogy
  4. Óriási tüntetések kezdődtek az USA-ban mindenhol. Elsősorban Minneapolisban, ahol 70 épületet gyújtott fel a csürhe, aminek sok köze nincs az amúgy békés tüntetőkhöz. Brooklynban is gyújtogattak, egy rendőrautóra molotov-koktélt dobtak úgy, hogy négy rendőr volt benne. Annak emberölési kísérlet lett a vége, sok év sitt néz ki a hölgynek, aki dobta. Manhattanben is mindenhol tüntetések voltak, egybe bele is csöppentünk, majd rakok ki videót, azok amúgy full jófejek voltak.
  5. A Donáld meg közben a Twitteren próbálja oltani a tüzet, természetesen olajjal. Annyira, hogy a Twitter már két posztját is megjelölte a "nézzen utána a hiteles adatoknak" jelzővel, ami ugye a laposföld és az 5G okozza a vírust kategóriába került (nyilván joggal)
  6. Erre A Donáld meg elnöki rendelettel ment neki a Twitternek, amit már nyilván alkotmányjogászok vizsgálnak, Németország meg már jelentkezett, hogy szívesen fogadják a Twittert, ha országot váltana. Zukerberg is beszállt, nyilván a legférgebb módon, ahogy szokott. Le se írom. 
  7. Lementem vásárolni a Gristedesbe, ami az 54. utca sarkán van. Abban a utcában van az őrs is, úgyhogy az egész utcát lezárták, és őrzi vagy 20 rendőr, mert a huligánok az őrsöket (is) támadják.
 2. Kaja
  1. Kora reggel VÉGRE lementem a Pick a Bagelbe (eddig Lia miatt nem mentünk, de ugye már elvileg miatta nem kell paráznunk), ahol nagyon sok fajta friss bagel van, meg vagy 20 fajta kence rá, és vettem friss "Everything Bagel w Cream Cheese and Salmon"-t. Mmmmmmm! Elköltöttem a világ összes pénzét, de megérte. Legközelebb majd csak a másfél dórás bagelt veszem, itthon rakjuk majd rá a cuccot! Mondjuk nem azt a nyers lazacot, amit okosan vettem a boltban! :))
  2. Ebédre pizzát rendeltünk. Nem Papa John's-t, mert azok nem szállítanak ki, ugyanis nem vagyunk elég közel. Itt New Yorkban konkrétan nem szállítanak ki, ha kb. 3 kilométerre vagy - gondolom annyi hely van, hogy egyszerűen nem éri meg annyit robogózni / bringázni.
  3. Szóval Domino's-t rendeltünk, ami elég király volt, parmezánt rejtenek a pizza héjába, az egyik szalámi adagra sajtot raknak, arra rakják rá a másik szalámi adagot. Olyan, mint a reklámokban - iszonyú egészségtelen de nagyon finom!
 3. Űrutazás
  1. Fellőtték a SpaceX űrhajóját, amivel kb. 50 év után új technológiával mennek emberek az űrbe (nem űrsiklóval, hanem a Dragonnal - nem, nem azzal a Dragonnal!). A start sikeres volt, holnap csatlakozik a két pilóta az űrállomáshoz. Az USA 11 év óta nem tudott saját erőből embert küldeni az űrbe, úgyhogy ez nagy királyság volt, ráadásul kereskedelmi hajó felhasználásával, ami a fenntarthatóságot is előre vetíti. Közben mondjuk Musk csillaghajója felrobbant, de nem baj, készül a másik.
 4. Nyaralás
  1. Eldöntöttük, hogy maradunk még néhány napot a Június 30-cal lejáró kiküldetésem után, és azt Long Islanden töltjük el.
  2. Lefoglaltunk egy pici házat, pici kerttel, pici föld feletti medencével, egy mérföldre a parttól, WOOOHOO!
  3. Foglaltam autót is, és hogy Amerika Szelleme meg ne átkozzon, egyel nagyobbat, mint legutóbb! :))
 5. Manhattanhenge
  1. Végül ma volt (mint kiderült) az igazi Manhattanhenge, csodálatos tiszta idővel, utolsó 30 másodpercben beúszó felhővel + egy beparkoló busszal. Szóval nem volt tökéletes. Viszont igazi New York-i élmény volt: Találtam egy jó helyet egy út közepén levő gőzkéménynél, hogy ne üssenek el az autók. Ez másoknak is tetszett, nemsokára már vagy 20 ember állt mögöttem. Ezekkel beszédbe elegyedtem, főleg a bácsival, aki a fekete pengeépületben lakik a Carnegie tower mellett, a 62-diken. Megkérdeztem, hogy örült-e a 157w57 építésének. Nem örült. (eltakarja a Park jelentős részét előle) Azt is mondta, hogy 3 éve ugyanezt csinálja UGYANEZ a felhő! :D 4 éve volt utoljára jó fotója.
 6. Nyugi, azért voltunk a parkban is, óriási nyári tömeggel, görkoris diszkóval, hegedűs bácsival, hipszter jazz zenekarral, frizbivel, meg láttunk frizbi-csocsót, vagy valami olyasmit is.
Na ketumbar!

Az mind sajtkrém, vagy mittudomén, másmilyen krém
Mmmmm
Igazi amerikai!
Most jöttünk csak rá, hogy a Sheep Meadow az kb. egy találkahely fiataloknak, nem annak ellenére vannak itt, hogy nagy a tömeg, hanem éppen azért!
NYPD nem bízza a véletlenre
Letelepedtem, az elején még csak egyedül voltam, ez a figura az első fecske
Aztán lett még sok fecske
Az a busz takarta el az állvány elől azt a 20mp-et, amikor fotózni lehetett volna (ez telefonos-kirohanós fotó - de sajnos összességében ez lett a legjobb)
Jobbra a fekete csíkban lakik a bácsi, balra a pepita a 157w57
Ezt még akkor fotóztam, amikor a nap még feljebb volt - csak a másik irányba
Még nincs lent
Mondjuk úgy, hogy a beállításokat sem találtam
Utána is próbálkoztam még

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése