2020. május 29., péntek

Ma New Yorkban megérkezett az igazi tapadós New York-i nyár

A páratartalom jelenleg 84%, azaz hiába van csak kb. 24 fok, még ha egy helyben ülsz is, akkor is kicsapódik rád ez a párás ragadós szar. Kicsit idegesítő, de azért ez mégiscsak a helyi jellegzetesség, úgyhogy én örülök neki! Két nap múlva hajnalban már 9 fok lesz, annál meg bármilyen meleg jobb.

Megérkezett Csillu egyik szülinapi ajándéka is, ami kb. a szokásokhoz híven egy Fossil óra. Nagyon tetszett neki, mert valamilyen hatodik érzékemnél fogva PONTOSAN tudtam, hogy milyet szeretne. :) 

Ma amúgy tényleg szabin voltam, úgyhogy csak másfél órát dolgoztam. Nem volt egyszerű, mert így nagyon sok minden marad majd hétfőre, de hát ez van. Így volt lehetőségem Zitával meg a gyerekekkel eljutni a Central Parkba, ami a világ egyik leghíresebb parkja, épp New York szívében! Ide eljutni egy igazi álom beteljesülése! Óriási! :) Bevallom, jobban éreztem ezt az álmot úgy 50 alkalommal ezelőtt, de azért még mindig szeretek lemenni! :)

Ja, ma még Manhattanhenge is volt (két nap múlva lesz a másik). Ez az az esemény, amikor New York elhelyezkedésének és az utcák négyzetrácsos elrendezésének eredményeképp a naplemente és -felkelte pont a K-Ny irányú utcákkal egybeesik, ezért az utca végében látszik a napkorong, lehet ügyesen fotózni. Én is elhatároztam már egy hónapja, hogy lemegyek, de ettől az időjárás megkímélt (ld. fotó). Viszont csináltam a GoProval egy teszt videót a vihar elvonulásáról, de csalódásomra vihar nem lett, csak néhány felhő. Azt azért megosztom veletek, a reddit nyelvét használva: mildly interesting.
Na pöpö!

Tegnapi cukkerkodás
Szuper ritka eset, amikor Lia nem vág hülye fejet egy fotóhoz
Ennél még ritkább, amikor a gyerek nincs pulóverben a trópusi időjárásban ;)
Még a füvet is locsolni kell!
Central Park South
Bírkózós
Kiabálós
Bambulós

Tetszett az aji! :)
Király napkorong helyett ez volt. Esik is épp.

Itt meg elvonulnak a felhők. 2 óra vonulás 2,5 perc alatt. Ne nézzétek meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése