2020. május 22., péntek

Ma New Yorkban piknikeztünk a Parkban

Amúgy meg dolgoztam. [DEZSÁVU, ahogy itt mondják!]
De most azért nem olyan sokat mint tegnap, csak keveset. Mondjuk ahhoz képest, hogy nemzeti ünnep van, ahhoz képest sokat. Merthogy hétfőn van Memorial Day, a háborús hősi halottak napja, viszont A Függetlenség Napja szombatra esik majd 6 7 múlva, ezért az ahhoz járó extra szabadnapot idecsapták, hogy összeálljon egy jó kis négynapos hétvége. Amivel persze sokat nem tud kezdeni senki, de ettől függetlenül szünnap van. Szóval keveset dolgoztam. Hétfőn már nem lesz ilyen szerencsém, akkor reggeltől estig dolgozni fogok, mert a magyarokat meg a briteket meg a svejczieket nem nagyon hatja meg a Memorial Day.

Lia közben leszokott a cumiról (wooohoo) - egyik nap elkallódott a cumi, és az első sokk után viszonylag könnyen lenyugodott a krumplika, úgyhogy az a döntés született, hogy később sem találjuk meg azt a cumit. Közben meg rollerezni is megtanult elég királyul, már olyan sebességgel megy, ami számomra is néha aggasztó. Pedig én nem vagyok egy aggódós típus.

A kisebbik krumpli meg focizni tanul, meg egyre több mindent mondd, leginkább ezeket: Apa nonos, Apa nonos, Apa nonos, Apa nonos, Apa nonos, Apa nonos, Apa nonos. Ezt kb. 5 percen át tudja mondani, aztán szimplán átvált valami másik szupercukker követelőzésbe. Sajnos a nonos beteg (elromlott a drón :( majd talán otthon meg tudom majd szerelni, mert itt nincs órás csavarhúzóm). Meg még azt is mondja, hogy apa pog (apa pörgess) meg az apa szöfö (rakjam fel a deszkát az ágyra, hogy ugrálhassanak róla a paplanba), meg az apa nécsak! Ezt ki tudjátok találni.

Kezd beütni az igazi New York-i nyár: fülledt meleg, este eső = gőzfürdő. Meg megjött a könyv, amit rendeltem, a Pulitzer-díjas The Power Broker - ez arról a Robert Mosesről szól, akiről a beach van elnevezve, meg akiről már többször is írtam. 1200+ oldal és kb. 3 kiló - kiváncsi vagyok, hogy képes leszek-e elolvasni. Majd talán az utolsó héten, amikor nyaralunk majd.

Na sok a szöveg, csácsumicsá, 
Csóró vagyok, de nem szegény!!


Magyar vizsla New Yorkban - nem egy gyakori látvány!

Sheep Meadow
A kedvenc fám full bezöldült
Elég nyugis itt! Ahhoz képest, hogy mennyi ember van, csak a mi gyerekeinket lehet hallani...
Két hónap után végre megjelent az első kávés kocsi!!

És a végére még HÁROM videó! Ezzel rekordmennyiségű, összesen NÉGY videós bejegyzés a mai!
(csak rokonoknak ajánlott videók, előre szólok!)



2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése