2020. június 5., péntek

Ma New Yorkban nem mentünk helikopterezni

Meg szörfözni se hajnalban. Mert nem volt elég jó a hullám, én meg elég jó döglött voltam. Helikopterezni meg azért nem, mert vihart jeleztek délutánra, és azt mondta a pilóta, hogy akkor nem érdemes repülni. Holnap újra próbáljuk. Helyette voltunk Greenwich-ben, ami Connecticutban van. Oda meg a jó kis Honda CR-V-nk helyett egy Merci GLC300-al mentünk (mert valamiért lecserélték a foglalásunkat). Ez az autó amúgy is full értelmetlen: kisebb mint egy kombi, nem is kényelmesebb, terepre nem lehet vele menni, de gondolom iszonyú drága lehet. Minden elektronikus volt benne, de retkes volt mint az állat és nem volt megtankolva. Ja és minden gomb full érthetetlen helyen van abban a kocsiban. Vezettem csak itt vagy 10 fajta autót, és mindegyik normális volt, ez az egy full gogyós. Sosem veszek Mercit, főleg nem egy ilyen hobbiterepjáró fost.

Na Connecticutban úgy látszik, csak ilyen szuperburzsuj falvak vannak, saját yachtkikötővel meg körömvágóollóval vágott pázsittal burkolt parkokkal. Mondjuk ez az Old Greenwich úgy látszik, hogy CT szegénynegyede, mert parkja azért a legtöbb háznak volt, de mondjuk olyat is láttunk, hogy egy háromhektáros tavon vagy 20 ház osztozkodott(!!) Majd rá is kérdezek Eszkónál, hogy miért küldött minket ilyen gettóba, ahol a házaknak nincs még saját tavuk se.

Egyébként a tóban egy egész nyáj volt aligátorteknősökből - úgy látszik itt is egyszer valaki megunta a kedvencét, aztán pikk-pakk az öshonos állatoknak kampó. Egy-egy egy egy egy egyed akár fél méteres is volt, ahogy láttuk a kis hídról. Túl barátságosak is voltak ráadásul, úsztak oda hozzánk. Mondom én: "Há etetik itt ezeket, vagy mi?" - erre a helyi szegénygyerek megjelent apukájával meg egy zacskó embernek nem való amerikai "kenyérrel", aztán be is indult az etetés. Kapott mindenki, a tekik a ludak a verebek, kacsák. Na mindegy, itt van egy valamennyire szortírozott album a fotókkal. Amúgy az még érdekes, hogy ott Bronxtól keletre valami mikroklíma lehet, mert olyan buja a növényzet, mintha Costa Ricában lennénk. Erről hazafele meg is biszonyosodtunk, mert olyan zuhét kaptunk, hogy a háromsávos autópálya középső sávjába rendeződött az összes autó, és mindenki a villogót bekapcsolva haladt szép libasorban.

Hazafelé megint sikerült belefutnom a tüntetésbe, de ez már csak egy picike tüntetés volt. Gondolom kezd is kifulladni a dolog, meg ugye eső is volt. Holnap hétvége, kíváncsi vagyok, holnap feléled e a ZSARÁTNOK!
Le chat est sur la table!

Greenwich városháza
"Cuomo Apukája Híd"
Greenwich Hajóház a Rászorulóknak
Ott szemben az ingyenkonyha
Hobbit erepjáró
Az uzsonna: Roájál uid csíz
Old timer Old Greenwich-ben
Old Greenwich
Sound Beach Tűzoltóság
Tipikus Greenwich-i családi ház
Cukkerka kőhídon
Itt méláznak a helyiek, hogy miért veri őket a sors
Meg itt
Minden kis zászlócska a COVID-19 egy-egy connecticuti áldozatáért van
Teknős etetés
Kiccsalád
Emlékezzetek, tilos beutazni Nyunyiba este!
Üldözőbe vett a tüntető tömeg, amit egy robogós rendőr vezet!
Minitömeg

Itt van egy videó is arról, hogy épp megyek haza, amikor megérkezik a tömeg a Columbus Square-re. Már meg se próbálom beilleszteni. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése