2020. június 7., vasárnap

Ma New Yorkban kiderültek Long Island szörnyű titkai

Már úgy értem, hogy ma, hogy reggel fél 1 és 2 között. 
Bűnügyi bulvár következik, ezzel kívánok kedveskedni a vér kedvelőinek. A többiek nyugodtan ugorják át.
Szóval ott tartottam, hogy jó ötletnek gondoltam, hogy újra megnézzem, pontosan hol is fejlesztették ki a szigeten a Long Island Iced Tea nevű koktélt, ami ugye a koktélok királya. Ez a nevezetes hely pedig az Oak Beach Inn (volt, mert már bezárt). Ez akkora menő hely volt, hogy nem csak Suffolk megyéből, de NYC-ből, NJ-ből meg még Connecticutból is jártak ide bulizni. Viszont amikor rákerestem, a javaslatok között az első sorban az Oak Beach Murders (azaz Oak Beach-i gyilkosságok) szerepelt. Innen jött 2 órányi Wikipedia és hírportál olvasás, meg egy vadiúj Netflixes játékfilm nagyjábóli megnézése. Azért nagyjából, mert a sztorit ugye elolvastam előtte, úgyhogy sokmindent át tudtam tekerni. Elmondom a véres részleteket tömören.
- Oak Beach és Gilgo Beach között Jones Beach Islanden az áthatolhatatlan bozótosban néhány év alatt összesen 10 holttestet találtak (de arra gyanakodnak, hogy van összesen kb. 16).
- Ezek kb. 200 lelkes települések, úgyhogy elég jelentős esemény ez
- A sorozatgyilkost elnevezték LISK-nek, azaz Long Island Serial Killer
- Az áldozatok éjszakai pillangók voltak, ha használhatom ezt a vulgáris kifejezést
- A gyilkos sosem lett meg
- Az egyik áldozat anyukája harcolt nagyon sokat, hogy rendesen nyomozzák ki az FBI-t is blokkoló helyi zsaruk (erről még lesz szó), vannak jelek arra, hogy a rendőrségnek is volt köze az esetekhez
- A kérdéses anyuka nemsokkal később maga is áldozatt lett, a másik lánya ölte meg, mert skizofrén volt, és nem vette be a gyógyszereit
- A harmadik lány tovább harcol
- Erről a sztoriról sok dokumentumfilm készült, de konkrétan most jött ki a Netflixen egy játékfilm is: Lost Girls néven. Nem szoktam krimiket nézni, igazából csak a helyszínek miatt néztem meg
- A helyszín ugyanis azért érdekes, mert az autóút mellett van méterekre a bozótosban, ahol mi is egy csomószor elmentünk, amikor hazafele jöttünk a Robert Moses Beach-ről. Meg húsz perc sétára van az egyik legjobb szörf törés (Gilgo Beac), ahol az egyik lány ékszereit megtalálták. Én remélem nem fogok találni, ha jó lesz a swell! ;) 

A bal pötty a szörf beach, a jobb pöttynél voltak a holttestek a bozótos mocsárban
Bal pötty: holttestek, középső pötty: Oak Beach Inn, jobb pötty: Robert Moses Beach

- Egy kis Wikipedia olvasás után kiderült, hogy a Suffolk-megyei rendőrség az egyik legkorruptabb (volt) Amerikában.
- Az akkori rendőrfőnök most szabadul hároméves börtönbüntetéséből, amit nyilván a tettei 1%-áért kapott
- Most folyik az akkori legfőbb ügyész (!) és a korrupcióellenes hivatal vezetője (!!) elleni eljárás, néhány hete kiáltotta ki őket az esküdszék bűnösnek. Még sok fellebbezési lehetőség van, de akár 20 évet is kaphatnak.
- Ez a két figura évtizedekig vezette a megyei rendőrség 2500 fős állományát. A főügyész ráadásul a legutóbbi három alkalommal ellenfél nélkül indult, mert kétpárti egyetértésben jelölték. Megnyugtató, ha arra gondolok, hogy ilyen vezetés alatt milyen kultúra alakulhatott ki a Suffolki rendőrségen. Majd igyekszem nem megszegni egy szabályt sem, amikor ott nyaralunk. :)

Valójában ma Zizi szülinapi-torta sütése zajlott, ebédidőben én futottam a Parkban, délután meg a gyerekekkel voltunk a Parkban.
Két óra múlva nyit a város, WOOOOHOOOO!!! Két érdekes adat az újranyitásról: holnap reggel 400ezerrel több ember lesz az utcákon és a metróban, mint az elmúlt három hónapban. Csak épitkezési területből 32 ezer van a városban! :)
Kirakok néhány kellemesebb hangulatú képet, meg egy videót.
Zaratusra!

Central Park dél-nyugati bejárata, hátérben a TWC
Lia
Minidinnye!! Na, ilyen van otthon?? Hmmm??!!
USAYEAH!!!!
Tortasütés porból. Holnap kiderül, milyen lett! :)
Ugrás előtt
Ugrás közben
Körbefutottam a víztározót is, ez annak a túlpartjáról van
Ideterelték a tüntetőket a Times Square felől. Elég sokan voltak.
A lányok nézik a tüntetőket
Egy festő festi a hidat. De nem úúúgy!
Fára mászással próbálkoznak a Kiskrumplik
A Sheep Meadow-n meg gyakorlatilag buli volt

A végére itt egy videó, a legnyújorkibb dologról, amit eddig itt tapasztaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése