2020. június 24., szerda

Ma New Yorkban autósmoziban jártunk

Életünkben először! És nagyon király volt! Két hete a The Gothamist lapban megjelent egy cikk, hogy nyílt egy új autósmozi Brooklynban. Gondoltam, hogy már úgyis lerabolták az összes jegyet, de aztán láttam, hogy csak két órás a cikk, úgyhogy még tuti nem. És tényleg nem! Mindenféle limonádé New York-i filmet adnak, ami király, de persze kedden, amikor van autónk, akkor a háromórás Braveheartot adták. Nagyon bírtam ezt a filmet, és bár nem öregedett túl jól, azért még így is jól elmulattunk rajta. Főleg, hogy előre pattogtattunk kukoricát, meg vettem kétdecis üveges kólákat (nem mexikóit).
A pattikuki meg Newman's Own márkájú volt, aminek a profitjának száz százaléka jótékony célra megy (??). Aztán találtam rajta fogást, hogy pálmaolaj van rajta, de aztán elolvastam, hogy csak felelős gazdálkodásból származó, közép-amerikai pálmaolaj. Úgyhogy nem találtam mégse fogást rajta. Ha ezek mind igazak, akkor ez a tökéletes termék, és Paul Newman tényleg valami olyan örökséget alkotott, ami megváltoztassa a világot!
Meg az is király, hogy az East River túloldalán, valami elhagyott gyártelepen volt a mozi, úgyhogy ilyen volt a kilátás:
William Wallace kocsiból, jobbra ESB
Elég fánki volt, amíg még nem ment le
Helyi kóla és felelős pattikuki
Persze vittem fényképezőt meg állványt is NYUGI, úgyhogy vannak jobb képek is, de azt talán nem éjjel egykor fogom elkezdeni leszedegetni. Közben volt egy kis eső is, kis villámlás meg nagyon sok tüzijáték. Ugyanis a július 4-i tüzijátékot lemondta a város a COVID meg a spórolás miatt, úgyhogy a szállítók elkezdték teríteni illegálisan a városban. Bizonyos negyedekben hajnalig megy a móka, és a lakók már annyira idegesek, hogy a polgármester házánál aki csak elmegy, az dudál :))) Mi is megtapasztaltuk, egyik éjjel erre ébredtünk:
Mozi után aztán hazajöttünk a szokásos útvonalunkon, a Queensboro Bridgen át - bevállaltam, hogy térkép nélkül jövünk haza Brooklynból, és konkrétan nulla kerülővel egyenesben hazataláltunk. Még szép képeket is csináltam:
Felhajtás az Ed Koch Queensboro Bridge felső úttestjére - már sokszor akartam lefotózni ezt a király jelet, minden jel arra mutat, hogy pont utoljára sikerült is 
Csak egy hétköznapi hazafelé autózás a Park Avenue-n
Mozi előtt még gyorsan (40 perc alatt) telefonon vettem négy repjegyet hazafelé a kiccsaládnak, közben meg online Zitának is. Úgyhogy mindenkit megnyugtathatok, van repjegyünk hazafelé, hurrrráááá! Amszterdamon keresztül megyünk, július 7-én délelőtt 11:15-kor érkezünk Liszt Ferihegyre. Persze még kell csomagokat intézni, meg még apróságokat, de azért jó, hogy van egy biztos pont. Idefele ugye 3 nappal indulás előtt lett csak meg a jegyünk, hazafele már 13 nappal indulás előtt, úgyhogy igazi luxy ez a nyugalom! Közben megpróbáltuk felhívni Eszkóékat, mert Zsófinak ma van boldog szülinapja. 
Boldog szülinapot, Zsófi!!
Még azelőtt lementünk autóval Greenwich Village-be, ittunk egy Aperol Spritzet (mármint Csillu) meg üdítőket (mindenki más) egy pub kültéri részén, mert ugye azt már lehet, így Phase 2-ban. Elég király volt, egy kicsit élő volt már a város. Hazafelé meglátogattuk a Jóbarátok házat is, Rachel integetett az ablakból, nagyon kedves volt. Érdekes módon én még sosem voltam itt, pedig már az első alkalommal is természetesen terveztem eljönni, de 2005-ben még nem volt olyan fejlett az internet, hogy ebben megfelelően segített volna.
Zita Phoebe helyett is integet nekem
Lia kipróbálja a tonikot. Igazából egész tetszett neki.
Kellemes ejtőzés, háttérben a girbegurba felhőkarcoló
Greenwich Village
Vannak itt normális tüntetők is, úgy látszik
Előtérben valami hippi csöves tisztában van a jogaival (legalábbis ezt írta ki). Háttérben egy szónok beszél a gyér tömegzhez a Haitian Lives Matter koncepcióról

Meg még ezek előtt körbeautóztunk Long Island legpatinásabb, városhoz közeli részén, az északi parton. Sok helyre nem jutottunk be, mert az összes tengerpart privát (osztályharc!!), de a gyerekek aludtak, mi meg szép helyeken jártunk.
Közepesen burzsuj villa, mert látható
Na ez igazi burzsuj, mert nem is látható!
Meg még előtte Wal-Martban voltak az asszonyok, a gyerekek meg egy elhagyatott iskola parkjában. Meg még előtte meg orvosnál voltunk, kivételesen nem meetingeltem, úgyhogy én is bent voltam. Dr. Shah elmondott mindent, így az utolsó előtti alkalommal, hogy hogy megyünk előre majd, meg hogy segít majd minket a távolból. Ingyen, hozzá kell tennem. Tök jófejek ezek. Dr. Desiree meg még ajándékot is hozzott Liának, hogy Ámerikából legyen szép élménye is! :) Július 4-i, nemzeti szín hajcsatokat, meg villogó csillagokat! :) Milyen jófej már, de tényleg!
Lia is belenézhetett Sparkles meg Kutyus fülébe
Közben Zizi meg Zita kint gettóztak a parkolóban
Előtte meg fölkeltünk hajnalban, s nyugiban kiautóztunk Centereachbe a Centereach-es pólómban! Mert olyanom is van! :) Szegény Rooftopot (hűséges Honda CR-V igáslovunkat) megint lecserélték, úgyhogy egy kombi Subaruval mentünk. Nagyon érdekes információ! 
Egy szó mint száz: ez a nap nagyon király volt, na!
Láw!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése