2020. június 29., hétfő

Ma New Yorkban elhagytuk a Várost

Ahol éltünk. Mindent itthagytunk, mit New York City adhatott.
Hát igen, ennyi volt, vége az álomnak! :( Most viszont kezdődhet egy valóságos nyaralás, IGAZI pihenéssel! :)

Felkeltem hajnalban, és ugyanúgy az E metróval indultam a reptérre az autó bérlő helyre, mint kb 172 nappal ezelőtt, csak most nem a LaGuardiára mentem, hanem a JFK-re. És ugyanúgy Jamaica Stationön szálltam át vonatra, mint amikor először mentünk Centereachbe.
Csak most nem vittem magammal útlevelet, mert gondoltam, hogy az amerikai jogsim elég lesz azonosításra. De nem, mert az még nem olyan jogsi, úgyhogy kell az útlevél és le kell fénymásolni. Nem voltam ideges. Főleg úgy, hogy eszembe jutott néhányszor, hogy biztos-ami-biztos vigyek útlevelet. Na mindegy, egy óra metró haza, egy óra metró vissza JFK-re, aztán egy az autóval megint haza. De milyen autóval!!!
Azt mondták, hogy választhatok majd a kategórián belül, de átvertek, nem választhattam. Pedig pont ezt választottam volna! :D Nem olyan kis szolid mütyürke, mint a Baconator volt! :)
5700 köbcenti, 400 lóerő - ahogy az NFL-es pickup truck reklámokban mondani szokták: TORQUE!

Eddig nem értettem, hogy az amcsik miért szeretik ezeket az eszetlen nagy pickupokat, de már értem. Ha nem lenne ennyire környezetszennyező, meg a magyar utakon is elférne, én tuti ilyet vennék! :) Atom jól néz ki, gyors mint az állat, és full luxus belül. A kilátás atom, olyan mint ha egy buszt vezetnék, és még a hangrendszer is kegyetlen jó - természetesen csakis egy csatorna szól rajta: a Garth Channel, country music meg egy kis pop-rock. Az sem utolsó, hogy konkrétan a költözést egy körből megoldottuk... Na majd még úgyis írok róla, de most álmost vagyok.

Szóval megérkeztünk Long Islandre, Centereachtől nem is olyan messze, Fire Islandhez meg nagyon közel egy házikóba, ahol a következő hetet fogjuk tölteni. Elég király a hely, annyi csak a szépséghibája, hogy a konyha tele van a tulaj szarjaival, úgyhogy nehéz elférni. Amúgy van medence, kosárpalánk, meg LACIKONYHA is! Jó lesz itt nekünk! A kávéfőző mondjuk nem működik, a lacikonyhába meg kellett új palackot hozni, de holnaptól már minden rendben lesz. Kivéve persze a tüzijátékokat, mert az nem csak a Városban probléma, itt is már napközben ment a puffogtatás, és július 4-e csak szombaton lesz...
Bourekas!

Hazafele dugó volt a Queensboro Bridge-en, úgyhogy volt időm lanofkát fotózni
Érdemes megnézni a fenti akasztórudat - elég passzentos!
Szia Symphony House! Jó volt itt nekünk!
Előkelő jármű, kitűnő választás, uram! Kifinomult és visszafogott stílusa illik az épület arculatához!
És ide jött még néhány csomag + a babakocsi
Eléggé drukkoltunk, hogy ne essen az eső! :D
Lia tegnap óta úgy pattogott, mint Daffy Duck, hogy mikor megyünk már a pancsolós helyre
Hát most!
Lacikonyha + kényelem
Pancsolós hely
Hosszú volt ez a nap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése