2020. június 19., péntek

Ma New Yorkban végre ettünk igazi barbecue-t

Dallas után New Yorkban is ettem tehát ilyet, és a többiek is kipróbálták. Ez az a kaja ugye, amit nem sütnek, csak füstölnek úgy 20 órán át. Legalábbis azt mondják. Az itteni verzió is nagyon nagyon finom volt, majdnem ugyanolyan jó, mint a világbajnok texasi. Amúgy ezt a helyet is texasiak csinálják, és állítólag ez a legjobb a városban (amit el is hiszek). Úgyhogy aki erre jár (vagy Washingtonban), mindenképp próbálja ki: Hill Country Barbecue Market - amit enni kell, az a moist brisket (marhaszegy). Itt egy magyar nyelvű link is, ha valaki (Lali?) utána akarna olvasni, hogy ez miért olyan nagy tudomány, esetleg ki is akarná próbálni.

A kiszállítás csak 12:30-kor kezdődött, úgyhogy inkább lebringáztam a Flatiron Districtbe a 26. utcába az itteni Bubival (CitiBike). Kicsit alábecsültem a távot, úgyhogy rendesen leizzadtam, mire visszaértem a rendeléssel az Syphony Houseba, de legalább kipróbáltam a ezt a bringa sharinget. Az ítélet az, hogy simán lehet bringázni a városban, jövő héten fogok még sokat.

A négy mérföld bringa után délután még négy mérföld séta jött Zitával meg a gyerekekkel az Upper West Side-on meg a Parkban, egy kis utcazenére táncolássa megfűszerezve, úgyhogy a brisket majdhogynem ledolgozásra került.

Ma amúgy juneteenth van, azaz az utolsó rabszolga felszabadításának ünnepe (asszem). Ez az ünnep ma ünnep először, a tüntetések hatására vezették be, és jövőre már minden New York-inak fizetett szabadnap lesz, ami itt óriási szó. Még egy történelmi pillanat, amit megértünk itt cserébe. Ha már bulizni, meccsre, étterembe meg színházba menni nem tudunk.

Ja, és ma befejeztem a munkáim döntő többségét, kezdődik a holiday!!! WOOOOHOOO!! Már csak két napot fogok hivatalosan dolgozni (júni 29-30), egy hét szabi itt a városban, aztán még 6 nap Long Islanden. Aztán júli 6-án irány haza. Még egy érdekesség, hogy itt a nyár HIVATALOSAN holnap kezdődik, egészen pontosan délután 5:44-kor. Ne kérdezzétek, hogy ez mit jelent, mert nem tudom, és most nem is keresek rá.
Na Kozmikus Csőváz, ahogy Márton Csaba, azaz M. Cs. Turbó szokta volt mondani!

A csomagolás meglehetősen bizarr
Mmmmmmmmm!
Mexikói kóla. Konkrétan így szerepel az étlapon! :)
Miért inná valaki a helyben készült kamu kólát, amikor lehet importálni is az IGAZIT?!!
Csórikám minitüntetés. Nem sok mindenkit érdekel már, kivéve persze a mögöttük hajtó járműveket. Amúgy bringával pont beléjük futottam, és meg kellett fordulnom, mert szemből úgy tűnt, hogy ez egy igazi tünti, nem látszott hogy ilyen nyúlfarknyi.
Királyul néz ki
Végtelen sok gyagyás áll social distancing sorban a Whole Foods Market előtt
A néni a limóból szállt ki, és ha minden igaz, kb. 4 sarokkal ezelőtt szállt be. Lehet, hogy csak vásárolni ment :)
Igazi óriás-afro frizura
Pillanat
Fun in the Park
Zitamamával az erdőben
Egyedül az erdőben
Cukkerka orgona-szerű bokorral
Rendőrlovak, a hátukon, hát ugye, hát... :)
Csak viccelek, az NYPD az király!

5 megjegyzés:

  1. Azert jobb a Mexikoi kola mert az allitolag nem High Fructose Corn Syruppal keszul. Hat te tenyleg nem tudsz SEMMIT???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez komoly?? Atyaég de durva! Gondolj bele, hogy a Túró Rudit inkább importálnánk Romániából, mert ott állítólag nem kőolajból van! :D

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése