2020. június 2., kedd

Ma New Yorkban lezárták Manhattant

Kész, a 96-dik utcától délre nem lehet kocsival menni. Aki kocsival kimaradt 7:59 után, az bukta, le vannak zárva az utak. Itt a Columbus Circle-nél meg volt egy nagyobb tömeg, azokat sem engedték vonulni. Szóval most csak néhány ember lézeng az utcákon, megint csönd van, ismét megszűnt a már-már visszatérő, mintent átható New York-i zúgás. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy megint minden "normális" :D :D

Egész hétre elrendelték amúgy a kijárási tilalmat, ráadásul minden nap este nyolctól. Szerintem ez csak olaj lesz a tűzre, de remélem nem lesz igazam. Mindenesetre nem jön jókor, mert pénteken lesz nálunk autó, és én naplementét akartam volna fotózni Weehawkenből, de ugye miért ne menne füstbe bármelyik tervem? :)

Kíváncsi vagyok, mi van, de inkább nem kapcsolom be a TV-t, mert akkor megint egyig fent lennék. Nekem viszont 4-kor kelnem kel, mert reggel 4-től értékelő megbeszélés lesz az otthoni PwC-ben, úgyhogy inkább lefekszem most. Azért is írom ezt a bejegyzést kivételesen délután, nem este. [a szövegkörnyezetből kiderülhet, hogy ezt a bejegyzést két részletben írtam. Már este 8:40 van]

Nem fogom böllérre erreszteni, igazából annyit mondok csak, hogy Lia öt (5!) mogyorója, a Centereach-i Projekt Menedzsment Tréning, a Wal Mart Parkolós Projekt Megbeszélés és a KFC után meglátogattuk a Roosevelt Island-et. Ez egy 2km hosszú és kb. 100 méter széles sziget az East Riverben, olyan mint egy szupervékony Margit-sziget. Pompás manhattani látképpel, parkokkal, kacsaneveldével és egy omladozó feketehímlő-kórházzal. Fotókat csináltam az igazi géppel is, egyszer majd csak megjelennek valahol azok is. :)
Prézli!

Liáék orvosnál, Zitáék a miniparkban, én meg PM oktatást tartok
Wal Mart parkoló. A gyerekeknek amúgy ez a hét egyik fénypontja, amikor a székükből kiszabadulva randalírozhatnak a kocsiban
Kulcsmásoló-automata (dásziszámeeeriká!!)
Gondoltuk, kipróbálunk valami újat. Jövő héten megint Wendy's lesz.
Carpool-info. Nem tudom biztosan, mi ez, de én telekocsi-randitelefonnak képzelem, és nem is nézek utána!
Háromemeletes híd, a tetején egy házzal
Queens Dutch Kills kerülete. Nem tudom, miért nevezték el így, de elég parás :)
Fekete hímlő kórház - betegeket átmenetileg nem fogad, mert nagyon bezuhant a fekete hímlősök száma az utóbbi időben, és nem tudták fizetni a bérleti díjat
Az ENSZ emberi jogok alap nyilatkozatát vagy mit FDR felesége, Eleanor Roosevelt draftolta
Jellemző ezekre a parkokra, hogy a vízközeli részeket meghagyják full vadonnak, hogy a madarak költhessenek (a macskák meg vadászhassanak rájuk)
Szuper Furcsa épület az FDR Drive-ra (gyakorlatilag alsőrakpart) ráépítve
Upper East side nem csak deszkáz, stílusosan deszkáz. Ahogy megjelentek a divat-maszkok is, nemsokára biztos vagyok benne, hogy lesznek rózsaszín meg Andy Warholos deszkák is! Elvégre ez it New York! :)
Kis keringés után áthajtottunk a Central Park egyik bevágott folyósóján - Három ilyen út vág keresztbe a Parkon, de sétálás közben ezekből konkrétan semmit se lehet hallani - a mérnökök már 170 éve is tudtak!
Columbus Circle - TWC pláza - nem bízzák a véletlenre
Az otthonunkat meghekkelte az OSB-lap lobbi!!!! Ezt az egészet ők irányítják a háttérből!!! Nyissátok már ki a szemeteket és lássatok!!
A Hearst Tower aljában a Balducci nagyon bevállalós! A csini óriás - kirakataival szinte keresi a bajt!

A végére egy videó, hogy milyen a Wal Mart parkolóban meetingelni úgy, hogy a két gyerekre én felügyelek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése