2020. június 14., vasárnap

Ma New Yorkban megint elmentünk Eszkóékhoz

A mesebeli faluba, azaz lakóközösségbe, ahol laknak. Mivel már nyár van, nem tél, az a hely még hihetetlenebb. Tényleg olyan, mint a mesében! Minden szép és rendezett, egészen addig, ahol kezdődik a vadon, mert onnantól meg lápos, erdős, vad. Most ráadásul elmentünk lakóközösség rekreációs területére is, ahol teniszpálya, medence, hatalmas füves pálya meg barbecue állások vannak. Ott szoktak a 150 ház lakói közösségi életet élni. Mi teniszlabdát dobáltunk a teniszpályán, amerikaifoci labdát a füvön, a gyerekek meg bringáztak virágot szedtek, meg ők is labdáztak meg játékautóztak. Kaptunk finom ebédet (lecsó + chiliconcarne) meg Zsófi sütött sütit, meg aztán a gyerekek együtt sütöttek nyárson marshmallow-t a mini-gázos-köves-sütő dolgon. Meg sétáltunk és beszélgettünk sokat. Pl. kérdeztem, hogy milyen állatok vannak errefelé a chipmunk-okon kívül, amiből sokat láttunk (Chip & Dale pl. chipmunk, azaz mini csíkos mókus). Mondta Attila, hogy őzek szoktak jönni, meg néha medvék is. Amikor ezt mesélte, Csillu eléggé aggodalmasan nézett, de megnyugtattuk, hogy persze ez nagyon ritka meg máshol van meg ilyenek. Amikor ezt meséltük, tudtunkon kívül az 5 percre lévő szomszéd épp ezt fotózta.
Aztán kirakta Facebookra, mire mi visszaértünk a házhoz :)

Szuperjól éreztük magunkat megint, de haza kellett jönnünk fél 6 felé, mert a két kiskrumpli kezdett már nagyon leereszteni. Mivel volt még néhány óra a kocsibérlésből, én lementem Brooklynba, DUMBO-ba, hogy csináljak még néhány naplementés fotót. Közben HurkóP-vel fejtettük meg az élet nagy dolgait a Black Lives Mattertől a fotózásig (telefonon). Hazafelé nem volt egyszerű, mert megint volt egy-két tünti, ezért minden második utca számomra teljesen kiismerhetetlen mintát követve le volt zárva, úgyhogy az uccsó pillanatban tudtam csak leadni a kocsit. Ilyet mutatott pl. a Waze:

"This is the way"

Na, holnap kezdődik a kb. utolsó munkahetem, úgyhogy elteszem magam. Megint csináltam sok-sok fotót, de csak néhányat rakok ki egyelőre. Annyi műhelytitkot még elárulok, hogy az utolsó hetekre felhagytam a fotók katonás kategorizálásával és törlésével, majd ezzel inkább otthon szopok majd, itt meg kiélvezem inkább a hátralévő perceket.
Na Verpelét!

Mesevilág
Mindenféle ajándék
Közös ugrálás
Közös étkezés
Integetés
Attila dobás
Chill
Mindenki megpróbált dobni, Zita is (egész jól is ment neki!)
Egy pronyóbb szomszéd. Fotóztam még vagy 10 ilyesmi házat
Marshmallow sütés a teraszon
Mindenféle járművel döngetés
Panasonic + GoPro
Manhatttan Bridge, ESB és Hudson Yards

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Az elmúlt 30 nap top 3 bejegyzése